Les biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès celebren una viquimarató dedicada a l’esport local

La trobada ha tingut lloc a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet.

imagen

Com cada any les biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès s’han reunit per celebrar una Viquimarató, aquest cop dedicada al món de l’esport local. La trobada es va  produir ahir a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet.

 

La sessió va començar amb la intervenció d’Esther Solé Martí, coordinadora de projectes de l’Amical Wikimedia, que va explicar algunes novetats i projectes que s’estan portant a terme.

 

A continuació, una quinzena de bibliotecaris van introduir de nou, ampliat o millorat, diferents entrades relacionades amb el món de l’esport d’àmbit local i comarcal. Escaladors, alpinistes, nedadors, gimnastes, runners i clubs de futbol centenaris, són algunes de les entrades que es van crear o ampliar durant la Viquimarató.

 

D’entre les noves entrades destaquen l’alpinista i escaladora manresana Montserrat Jou Parrot, l’atleta santpedorenc Ricard Costa Puigpelat, la gimnasta santvicentina Amaia Valentin i el Club de Futbol Navarcles, que aquest any celebra el seu centenari.

 

També s’han ampliat coneixements de Jordi Küng, nedador d’origen suís que vivia a Sallent, del Club Tennis Taula de Bagà, Rafa Martínez Aguilera (bàsquet), David Orrit Serrano (basquet) i Pere Balcells Prat (nedador de Santpedor), entre d’altres.

 

Properament, també s’incorporaran d’altres esportistes com la nedadora manresana Neus Panadell Bringués, l’escalador manresà David Palmada “El Pelut”, la runner de Gironella, Judith Franch, i el futbolista bagenc Estanislau Basora.

 

Les biblioteques i la Viquipèdia comparteixen la missió de facilitar l’accés al coneixement. A partir d’aquesta premissa va néixer el projecte Bibliowikis, del qual formen part les biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès. Bibliowikis és una inciativa d'Amical Wikimedia, que va començar l'any 2012 i actualment hi participen més de 200 biblioteques.

Documents relacionats

  • imagen