Exposicions i xerrades de viatges, aquesta setmana als centres cívics coincidint amb el lliurament dels premis “Viatgers manresans”

Aquesta setmana es lliuren els premis del  concurs de fotografia de viatges “Viatgers Manresans 2019”,   al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines. Coincidint amb el lliurament dels guardons, es faran xerrades de viatges sobre la Xina i com viatjar amb moto. Al llarg de tot el mes d’octubre, es podrà veure una mostra de les fotografies presentades a concurs.

imagen

Setmana de lliurament de premis del concurs Viatgers Manresans d’aquest any. En total, s’han presentat 61 fotografies en la categoria d’adults, i 23 fotografies fetes per infants entre 6 i 12 anys.

 

El concurs, que celebra aquest any la 14a edició en la categoria d’adults i la 7a en la categoria infantil, és convocat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa i el seu objectiu és  incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d’estiu i de viatges, promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic, creatiu i motivar l’afició per la fotografia per tal de posar en pràctica l’observació darrera una càmera dels indrets visitats.


Lliurament dels premis i xerrades de viatges

 

L’acte de lliurament de premis coincidirà amb la inauguració de les exposicions de les obres presentades a concurs.

 

Demà dimarts, 1 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, es lliuraran els premis de la categoria d’adults al Centre Cívic Selves i Carner i a continuació, a les 20 h, tindrà lloc la xerrada gratuïta  Xina, contrastos en essència”, a càrrec de la viatgera amateur Lídia de la Cruz, que ens explicarà la redescoberta d’aquest país, després d’haver-hi estat en dues ocasions,  a través de la seva cultura, tradicions, paisatges i el creixement de les grans ciutats.  El públic assistent podrà consultar bibliografia i llibres sobre aquest país.

 

Posteriorment, el dijous 3 d’octubre a les 6 de la tarda es lliuraran els premis de la categoria infantil, al Casal de les Escodines. Aquell mateix dia, a les 9 del vespre, local de Foto Art Manresa (C/ St. Bartomeu, 50), es presentarà el reportatge fotogràfic  “Vivències i fotografies de viatges en moto,  a càrrec de Toni Muntada, viatger amateur i membre de Foto Art Manresa. El públic assistent podrà consultar bibliografia sobre viatges en moto.


Exposicions fotogràfiques

 

Les 23 fotografies presentades al concurs Petits Viatgers Manresans es podran veure al Casal de les Escodines, de l’1 al 31 d’octubre (de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h i de16 a20.30 h i els  dissabtes de 10 a 14h). La mostra recull fotografies paisatgístiques de platja, postals de Barcelona, composicions fotogràfiques aprofitant marcs naturals i composicions originals, pensades i ideades pels més petits i copsades a través de càmeres digitals i/o aquàtiques.

 

D’altra banda, una mostra d’una quarantena de fotografies, representativa de les obres dels vint-i-quatre concursants adults participants, es podran visitar al Centre Cívic Selves i Carner, de dilluns a divendres de16 a 21 h. S’hi podran veure, entre altres,  imatges d’indrets llunyans, i de cosmòpolis, com Nova York, faccions  exòtiques i escenes de la vida quotidiana captades a Tailàndia, Perú, Egipte i paisatges idíl·lics de Formentera , Andalusia i  el Delta de l’Ebre.

 

El concurs Viatgers Manresans és organitzat per Ajuntament de Manresa (Centre Cívic Selves i Carner i Casal de les Escodines) i Foto Art Manresa,  i compta amb la col·laboració de Farrés 39, Contrast Fotografia, Viatges Concord, Pep Blancafort Fotògraf, Viatges Massanés, Guies Btt.cat, Abacus, Fèmina, Món Sant Benet-Fundació Catalunya La Pedrera, El Pati Vertical, Llibres Parcir i Biblioteca del Casino.

Documents relacionats

  • imagen