El termini de presentació de treballs als Premis Lacetània de les Arts i la Cultura acaba el 18 d’octubre

Enguany s’han incorporat nous guardons convocats per entitats representatives de l’art i la cultura, com són: el Premi El Galliner de textos teatrals, convocat pel Galliner; el Premi a la Projecció artística, en la modalitat Ceràmica, convocat pel Cercle Artístic de Manresa; el Premi La Crica de Circ, convocat per La Crica, i el Premi Empremta, convocat per Òmnium en reconeixement a una iniciativa de país, personal o col·lectiva.

imagen

L’Ajuntament de Manresa conjuntament amb Òmnium Bages-Moianès, el Centre d’Estudis del Bages, Cercle Artístic, Associació Cultural el Galliner, la Família Esteve, La Crica i Regió 7 han convocat els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019.

 

El dia 18 d’octubre de 2019 (inclòs) acaba el termini per a la presentació de treballs als premis citats.

 

Els Premis Lacetània, que en questa edició han passat a denominar-se Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, inclouen el Premi Pare Ignasi Puig i Simon, el Premi Revista Dovella, el Premi Bages, el Premi Regió7, el Premi Antoni Esteve, el Premi La Crica, el Premi Empremta, el Premi Associació Cultural el Galliner i el Premi Cercle Artístic de Manresa.

 

Les bases detallades es poden obtenir a les seus de les entitats organitzadores i per internet (http://premislacetania.cat/bases-concurs/).

 

Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019

 

Premi Pare Ignasi Puig i Simon: sobre algun aspecte relacionat amb la Manresa ignasiana. Convocat i dotat amb 1.500 euros (impostos inclosos) per l’Ajuntament de Manresa en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, Pare Ignasi Puig i Simon, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científics, i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

 

Premi revista Dovella - Treball de  Recerca per a Joves: abasta treballs de recerca sobre qualsevol aspecte de la Catalunya central, realitzats per estudiants de Batxillerat o Cicles Formatius durant el curs 2018-2019 que estudiï qualsevol aspecte de la Catalunya Central. Convocat i dotat amb 300 euros (impostos inclosos) per als autors i una subscripció per dos anys a la revista Dovella per al professor tutor. Convocat pel Centre d’Estudis del Bages.

 

Premi Bages de Narrativa Jove: adreçat a joves escriptors entre 16 i 20 anys. Dotat amb 500 euros i la publicació al diari Regió7, el primer premi, i amb 200 euros, el treball finalista. Convocat i dotat per Òmnium Bages-Moianès, amb la col·laboració de Regió7.

 

Premi Regió7 de Comunicació: per a iniciatives informatives emeses en qualsevol mitjà de comunicació social, sobre temes de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès, la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Baix Llobregat Nord. Convocat pel diari Regió7 i dotat amb 200 euros (impostos inclosos) i una subscripció digital a Regió7. 

 

Premi Antoni Esteve: per a estudis sobre la Catalunya Central a un treball de recerca o de divulgació en qualsevol camp emmarcat en la Catalunya Central. Dotat amb 1.500 euros (impostos inclosos) per la família Esteve. Convocat pel Centre d'Estudis del Bages i Òmnium Cultural Bages-Moianès.  

 

Premi La Crica: La Crica reconeix i atorga tres premis en el món del circ a persones, companyies o artistes nascuts o residents a Catalunya en tres categories: Invisibles del Circ, Visibles del Circ i Talent i Ressò del Circ.

 

Premi Empremta: en reconeixement a una iniciativa de país personal o col·lectiva que hagi destacat en els darrers temps, des de les comarques del Bages i el Moianès, en el desenvolupament cultural, artístic o social del país. Convocat per Òmnium Bages-Moianès.

 

Premi Associació Cultural el Galliner: a una obra de teatre inèdita que no hagi estat publicada ni representada públicament. Convocat per l’Associació Cultural el Galliner de Manresa. El premi consistirà en la posada en escena/dramatització de l’obra, coordinada per l’Associació Cultural El Galliner i Manresana d’Equipaments Escènics (El Kursaal).

 

Premi Cercle Artístic de Manresa: convocat pel Cercle Artístic de Manresa per distingir un o una ceramista de la Catalunya Central, de qui es valorarà l’obra i la projecció al llarg del temps amb una exposició l’any següent a l’Espai 7, de Manresa, i, si ho desitja, altres exposicions a l’Espai d’Art del Cercle i a l’Espai Òmnium.

Documents relacionats

  • imagen