El radar mòbil de la Policia Local de Manresa ja funciona a ple rendiment

Després d’un període de proves, des d’aquesta setmana el nou radar mòbil de la Policia Local de Manresa ja funciona amb normalitat. L’objectiu és controlar la velocitat dels vehicles per garantir la seguretat i reduir l’accidentalitat al nucli urbà.

imagen

El radar mòbil que l’Ajuntament de Manresa va adquirir fa uns mesos ja funciona a ple rendiment. Després d’un període de proves, durant el qual s’ha completat la  formació dels agents i s’ha adaptat la configuració tècnica de l’aparell a les ubicacions més idònies de la ciutat, els controls de velocitat ja formen part de la rutina de la Policia Local de Manresa.

El nou equip disposa de tecnologia làser i es pot utilitzar amb un sistema informàtic amb control remot i ofereix la possibilitat de capturar imatges fotogràfiques, de dia i de nit.

 

L’objectiu és controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà, per millorar la seguretat viària i evitar accidents i atropellaments. Així, algunes de les vies que s’utilitzarà de manera prioritària són aquelles en què, per les característiques que tenen, els vehicles poden superar la velocitat permesa, o on ja s’ha detectat que sovint se sobrepassen els límits. Entre aquests vials hi ha la carretera del Pont de Vilomara, la carretera de Santpedor, l’avinguda de les Bases de Manresa i l’avinguda dels Dolors, entre d’altres.

 

Per determinar els indrets on s’utilitzarà el nou aparell,  es tenen en compte diversos factors, com la perillositat de l’entorn i la possible concurrència amb d’altres infraccions associades a l’excés de velocitat (com el consum d’alcohol i drogues). Igualment, es tenen en compte   les peticions i  suggeriments que fan arribar les associacions de veïns i també els comerciants.

L’aparell funcionarà tant per donar resposta a campanyes pròpies de la Policia (coordinades amb el departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa), com a les que promou el Servei Català de Trànsit.

 

Documents relacionats

  • imagen