Ordre del dia del Ple Municipal Extraordinari per debatre una moció per manifestar el rebuig a la sentència del Procés

El Ple Municipal Extraordinari i Urgent tindrà lloc demà, dimecres, a la 1 del migdia, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa

imagen

Resolució

 

Valentí Junyent Torras, alcalde de l’Ajuntament de Manresa, vist l’expedient administratiu instruït sobre convocatòria de sessió plenària extraordinària i urgent, dicto la resolució següent que es fonamenta en les consideracions legals que a continuació s’esmenten:


Consideracions legals

 

  1. Article 21 de la Llei7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, en la redacció donada perla Llei57/2003, de 16 de desembre.
  2. Article 53 del DL 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós dela Llei  municipal i de règim local de Catalunya.
  3. Article 41 del Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF), aprovat pel RD 2568/1986, de 28 de novembre.
  4. Article 10 del Reglament orgànic municipal.

 

Motivació del caràcter extraordinari i urgent de la sessió

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) han proposat la convocatòria d’un ple extraordinari amb un sol punt a l’ordre del dia que sigui l’aprovació d’una moció per manifestar el rebuig institucional a la sentència de l’1 d’Octubre i demanar l’amnistia dels presos.

 

La proposta de l’AMI i l’ACM és que els plens es realitzin en les properes 72 hores posteriors a fer-se pública la sentència de l’1 d’Octubre, termini que expira el proper dijous, 17 d’octubre, al matí. Per aquest motiu, es proposa la convocatòria d’aquesta sessió extraordinària i urgent del Ple de la Corporació.

 

Per aquest motiu, davant d’uns fets tan greus que han provocat un rebuig tan important de la ciutadania de Manresa i que han generat mobilitzacions de protesta a tot el territori, com a alcalde president,

  

Resolc:

 

Convocar sessió del Ple de l’Ajuntament de Manresa, núm. 14, amb caràcter extraordinari i urgent, per al dia 16 d’octubre de 2019, a les 13 h, al Saló de Sessions de la Casa Consistorial, amb l’ordre del dia que aprovo íntegrament i que es transcriu a continuació, amb l’advertiment queper manca de quòrum d’assistència aquesta convocatòria s’entendrà reiterada amb el mateix ordre del dia, caràcter de la sessió i circumstàncies quaranta-vuit hores més tard. 

 

ORDRE DEL DIA

 

1.- Pronunciament del Ple sobre la urgència de la convocatòria i, si escau, ratificar-la.

 

2.- Proposició dels Grups Municipals d’ERC i JxM de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.

Documents relacionats

  • imagen