Manresa celebra noves activitats per posar en valor el patrimoni industrial de la ciutat

Demà, a la Casa Lluvià, hi haurà una visita comentada de l’exposició “Passat Industrial, espais de l’oblit”, del fotògraf Frank Gómez. Divendres, hi haurà una jornada tècnica i de divulgació sobre els 200 anys de la fàbrica del Panyos  i l'obertura d'una exposició sobre els nous usos del patrimoni industrial català.

imagen

Manresa celebra aquesta setmana diversos actes adreçats a posar en valor el patrimoni industrial a la ciutat, en el marc d'un conjunt d'activitats que es desenvolupen al llarg dels mesos d'octubre i novembre per celebrar els 200 anys de la fàbrica dels Panyos de Manresa.

Així, demà dimecres, 23 d’octubre, a les 19.30 h, a la Casa Lluvià (carrer Arquitecte Oms, 5), tindrà lloc la visita comentada a l’exposició “Passat industrial, espais de l'oblit”, a càrrec del seu autor, el fotògraf  Frank Gómez. L'exposició es pot veure de dimecres a dissabte de 18 a 20.30 h i està organitzada pel Col·leg d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació Comarques Centrals.

 

Les activitats continuen aquest divendres 25 d’octubre, al Museu de la Tècnica de Manresa, de 9.30 a 17 h, amb la jornada tècnica i de divulgació titulada “Els Panyos 1820, la primera fàbrica de Catalunya. Reptes per la seva conservació”, que comptarà amb la participació d’especialistes en el camp del patrimoni industrial. Aquesta activitat s’havia de celebrar la setmana passada però es va ajornar a causa de la vaga general convocada a Catalunya.


La jornada està oberta a tothom i té un preu de 10 euros i està organitzada pel Parc de la Sèquia, Ajuntament de Manresa, AMCTAIC i compta amb la  col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya-Demarcació Comarques Centrals, AADIPA, Enginyers Industrials de Catalunya, Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Centre d’Estudis del Bages, Fundació Turisme i Fires de Manresa.  Més informació i inscripcions a www.parcdelasequia.cat.


El mateix divendres, a les 17.30 h, al Museu de la Tècnica, s’obrirà l’exposició “Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català”, i es farà una visita guiada a càrrec dels comissaris. La mostra està centrada en els nous usos que s’ha donat a elements singulars del patrimoni industrial a Catalunya i a Manresa.


Es podrà visitar fins el 17 de novembre en l’horari habitual del Museu: de dimarts a diumenge de 10 a 14h. Visita guiada oberta al públic els diumenges 3, 10 i 17 de novembre a les 10.30h. L’exposició està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, Museu de la Tècnica de Manresa, Parc de la Sèquia.

 

 

Documents relacionats

  • imagen