L'Ajuntament i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya porten l'exposició 'Memòria Cooperativa' al campus de Manresa

• L’exposició serà fins al 20 d’octubre a la Fundació Universitària del Bages (FUB). Posteriorment es podà veure a l’EPSEM fins al final de mes.

imagen

L'Ajuntament de Manresa i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya han portat l'exposició Memòria Cooperativa al campus de Manresa. En aquests moments i fins al 20 d’octubre es pot visitar a la Fundació Universitària del Bages (FUB). Posteriorment s'instal·larà a l'EPSEM-UPC, fins acabar aquest mes d'octubre.

L’exposició Memòria Cooperativa és una de les activitats dissenyades per l’Ajuntament de Manresa per promoure el cooperativisme en el marc del programa Municipi Cooperatiu, impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i del qual ja formen part 16 ajuntaments catalans.

Produïda per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya amb la col·laboració de La Ciutat Invisible SCCL, l’exposició recull experiències pioneres del cooperativisme anglès i català entre 1842 i 1939. L’objectiu de l’exposició és fer emergir una realitat històrica desconeguda per a molts i moltes de nosalt res: l’experiència viscuda de la cooperació social per part de milers de persones en els darrers anys del segle XIX i el primer terç del segle XX. No tant per erudició, sinó per intentar reconstruir un imaginari que faci possible la cooperació avui.

El programa Municipi Cooperatiu del qual forma part l’Ajuntament de Manresa des de 2014, té per objectiu promocionar el cooperativisme de treball a partir d’accions concretes realitzades amb la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials del territori.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és l’entitat dedicada a la creació, consolidació i promoció de les 3.000 cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l'economia i la societat en base a principis democràtics al nostre país.

Documents relacionats

  • imagen