L’ADF Pla de Bages ajuda en les tasques de recerca i retorn a la normalitat després del temporal que ha castigat les comarques tarragonines

El dispositiu de l’ADF Pla de Bages ha enviat al lloc dels fets un vehicle pick up, amb tot l’equipament, com ara les motoserres manuals i eines de tall, dipòsit d’aigua, mànegues, pales, raspalls, etc. i un grup de voluntaris que s’han distribuït entre  els dies 23, 24, 25 i 27 d’octubre.

imagen

L’ADF (Agrupació de la Defensa Forestal) Pla de Bages, entitat formada exclusivament per voluntaris dels municipis de Manresa, Sant fruitós de Bages, i Sant Joan de Vilatorrada, ha participat activament en les tasques de recerca de persones desaparegudes i de retorn a la normalitat de la situació catastròfica provocada pel temporal Dana que va arrasar les comarques tarragonines el passat dimecres 23 d’octubre.

 

A través d’una crida del President del Secretariat de les ADF’s de Catalunya, Xavier Jovés, es va requerir l’ajut de totes les ADF’s que disposessin de voluntaris per desplaçar-se a l’Espluga de Francolí, on la duresa de la llevantada va fer créixer el cabal del riu Francolí d’un metre cúbic per segon a 1.228 (10 vegades el de l’Ebre) i va provocar la desaparició de cinc persones.

 

La resposta de l’ADF Pla de Bages, gestionada per una junta i a través de la crida del seu president, Oriol Tarragó, es va materialitzar en l’enviament al lloc dels fets, d’un grup de vuit voluntaris, que es van distribuir entre els dies 23, 24 ,25 i 27 d’octubre, dotats amb un vehicle tipus pick up i amb l’equipament necessari, com ara, motoserres manuals i eines de tall, dipòsit d’aigua, mànegues, pales, raspalls, etc.

 

La riuada del Francolí ha provocat cinc desaparicions, una mare i un fill que vivien en un bungalow, dos persones que havien sofert un accident en un pont de l’Espluga de Francolí, una de les quals s’ha trobat sense vida, i un home de nacionalitat belga que conduïa un camió. Els treballs de rescat continuen i poden durar dies.

Documents relacionats

  • imagen