El Casal de joves la Kampana acull el joc interactiu per prevenir les violències sexuals a l’adolescència “Tabú, Tu tries què t’hi jugues”

El joc, instal·lat al Casal de joves La Kampana, pretén anar a la base de l’iceberg de la violència masclista i posar de manifest tot allò que no es veu. Es treballen diferents continguts pedagògics, en funció de les tries individuals de cadascú al joc.

imagen

Aquest mes de novembre, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre), al Casal de Joves La Kampana acull l’exposició interactiva TABÚ.Aquesta activitat consisteix un joc interactiu per prevenir les violències sexuals a l’adolescència.


L’activitat pretén anar a la base de l’iceberg en la violència masclista i posar de manifest tot allò que no es veu, allò que queda amagat.  La intenció és  reflexionar sobre quin paper juguem individualment en les violències sexuals i quin paper juga la pressió de grup.

 

En un format similar a “Tria la teva aventura”, les persones participants al joc hauran d’escollir respostes a preguntes que llegirana través del dispositiu mòbil la lectura d’uns codis QR situats a diversos panells. El joc “Tabú, tu tries què t’hi jugues” té quatre possibles finals amb diferents continguts pedagògics en funció de les tries individuals de cadascú.

 

En l’exposició, els grups que la visiten poden escollir prèviament entre tres itineraris.El primer d’ells s’anomena “Sexting i sexpreading”, i treballa la diferència entre aquests dos conceptes, la diferència entre el consentiment o no de l’enviament de material audiovisual de caràcter sexual, i la violència sexual que significa el sexpreading.

 

El segon itinerari a escollir s’anomena “Objectualitzant el cos de les dones”. Aquest itinerari pretén treballar l’objectualització del cos de la dona i com es construeix la masculinitat a través d’aquests  valors.

 

El tercer dels itineraris, anomenat “Lligar... tot s’hi val?” emfatitza l’aprenentatge a posar límits, què és el consentiment, trencar mites...

 

Exposicions dinamitzades

Des de Manresa Jove (Ajuntament de Manresa) s’ha posat en disposició dels centres de secundària de la ciutat la possibilitat de sol·licitar aquesta activitat a través del catàleg que s’ofereix des de l’Oficina del Jove del Bages.  Aquest joc va adreçat a tercer d’ESO i té una durada d’una hora i mitja.

 

Si algun grup està interessat a participar a les visites dinamitzades ho poden sol·licitar enviant un correu a bages@oficinajove.cat o bé trucant al 93 877 13 60, indicant el nom del grup, la persona de contacte i la proposta d’horari i dia escollit.

 

Aquesta eina educativa l’han desenvolupat l’Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut, l’Associació Candela i La Bonne-Centre de Cultura De Dones Francesca Bonnemaison.

Documents relacionats

  • imagen