Alumnes de 5 anys de Manresa escenifiquen el Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants al Saló de Sessions de l’Ajuntament, dedicat aquest any al respecte

En l’acte celebrat aquest matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, infants de 5 anys de les escoles FEDAC i Puigberenguer de Manresa han escenificat el manifest dels Drets dels Infants a través d’un conte que han treballat sobre el respecte a la diferència. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Valentí Junyent.

imagen

L’acte central de la Setmana dels Drets dels Infants, la lectura del Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants, s’ha celebrat aquest matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, ple de nens, nenes i mestres de les escoles FEDAC i Puigberenguer. Enguany, aquests centres han estat els participants a la lectura del Manifest, que per sisè any realitzen infants de 5 anys de diferents escoles de la ciutat. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Rosa Ortega i la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs.

 

A través del conte del “quadradet”, els alumnes han treballat les últimes setmanes el respecte a la diferència, un conte que han escenificat durant l’acte amb la participació de tots els infants.

 

La regidora d’Infància, Joventut  i Gent Gran, Rosa Ortega, ha manifestat la satisfacció de l’Ajuntament pel fet que “avui aquest saló sigui ple de nens i nenes, quan normalment és ple de persones grans”. La regidora ha assegurat que “avui és el vostre dia i vosaltres en sou els protagonistes” i ha acabat la seva intervenció recitant el poema “Dos cuquets”, de Joana Raspall.

 

Al seu torn, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha felicitat els infants per la posada en escena del Manifest pels Drets dels Infants. L’alcalde ha recordat que “aquest any celebrem el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants per part de les Nacions Unides. Des de Manresa ens afegim a aquesta commemoració” i ha posat en valor el fet que la Setmana dels Drets dels Infants tracti especialment sobre el respecte: “el respecte a un mateix, a les persones que ens envolten (els pares, els germans, els amics, els mestres, els companys, i també el respecte al medi ambient...)”. Per a l’alcalde, els adults “també hauríem d’aprendre a respectar-nos  més i també a escoltar-vos i respectar-vos, als nens i nenes. Alhora que vosaltres heu d’escoltar els pares, els mestres, les persones grans que, amb encerts i errors, us ajuden a créixer”.

 

L’acte ha finalitzat amb la interpretació de la cançó “Viure amb respecte”, creada especialment per aquesta 9a Setmana dels Drets dels Infants, i amb animació a la Plaça Major.

 

Il·luminació especial en motiu del Dia dels Drets dels Infants

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà aquest vespre de color blau, des de ¾ de 6 de la tarda. La il·luminació amb aquest color es deu a la proposta a nivell mundial d’UNICEF d’il·luminar edificis emblemàtics per a commemorar el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides, celebrada el 20 de novembre de 1989.

 

Enguany, l’Ajuntament de Manresa s’adhereix a la petició d’UNICEF per a celebrar l’efemèride i conscienciar sobre la importància dels drets dels infants. Des del dia 11 de novembre i fins aquest dissabte Manresa celebra la 9a Setmana dels Drets dels Infants.

 

Més informació sobre els actes de la Setmana dels Drets dels Infants en aquest enllaç

Documents relacionats

  • imagen