Manresa inaugura demà el camí de la Gravera, al barri Mion-Puigberenguer, amb una festa amb tot el veïnat

La reurbanització del camí, reivindicada històricament pel barri, serà estrenada oficialment aquest dissabte al matí. L’acte, obert a tot el veïnat, comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora de Barris i Acció Comunitària, Núria Masgrau, altres membres de la corporació, el president de l’Associació de Veïns Mion-Puigberenguer, Agapito López i l’expresident Juan José Porcel.


imagen

Demà al matí, el barri de la Mion-Puigberenguer veurà inaugurat oficialment el camí de la Gravera, un camí reurbanitzat a mitjans de 2018 però que fins ara no s’ha pogut presentar oficialment. La reurbanització del camí de la Gravera era una reivindicació històrica del barri de la Mion-Puigberenguer i ha permès dotar aquest vial de l’amplada necessària per tenir dos carrils de circulació i un recorregut per a vianants segur.

 

A la presentació de l’obra hi assistiran l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la tinenta d’alcalde de Barris i Acció Comunitària, Núria Masgrau, juntament amb altres regidors del consistori. També hi seran presents el president de l’AV Mion Puigberenguer, Agapito López i l’expresident veïnal Juan José Porcel,  que ha liderat durant molts anys la reivindicació del camí. L’acte és obert a tots els veïns i veïnes del barri.

 

L’acte començarà a ¼ d’11 del matí a l’avinguda Tudela, a l’inici del camí de la Gravera, des d’on s’arribarà al parc infantil del carrer Saragossa, on es duran a terme els diversos parlaments de les autoritats i hi haurà un petit esmorzar per als assistents. El recorregut seguirà pel carrer Pirineu, Pedraforca, Collbaix i Puigllançada fins arribar al casal d’avis del barri de la Mion-Puigberenguer, on es visitaran les millores en la calefacció del centre.

 

400 metres de nou carrer, amb més amplada de calçada i vorera

 

El projecte ha consistit en la urbanització de 400 metres del Camí de la Gravera, entre el passatge Padró (al barri de la plaça Catalunya) i el carrer Saragossa (Mion-Puigberenguer) i ha permès dotar aquest vial de l’amplada per tenir dos carrils de circulació i un recorregut per a vianants segur, i permetre  connectar adequadament aquests dos barris de la ciutat. El projecte també ha inclòs la renovació i ampliació de les xarxes de clavegueram, de reg i d’aigua potable, que fins ara no estaven recollides.

 

El camí de la Gravera era fins ara un vial amb nombrosos dèficits funcionals i de conservació. El projecte n’ha millorat la secció transversal, amb un encaix correcte entre la circulació rodada i per a vianants, i ha resolt la connexió entre l’espai públic i les finques privades adjacents.

 

El nou camí té una amplada total de 8 metres, dels quals 6 corresponen a la calçada, amb dos carrils de circulació de tres metres. El recorregut de vianants consisteix en una vorera d’1,5 metres d’amplada i se situa a la banda est del camí (en sentit pujada, a la dreta). Per la banda oest (pujant, banda esquerra) hi ha un espai de berma o protecció del talús de mig metre d’amplada.

 

El projecte ha tingut un pressupost total de 528.874,55 euros (IVA inclòs) finançat per l’Ajuntament de Manresa i  Aigües de Manresa, que té la competència pel que fa a les xarxes d’aigua i clavegueram.

 

L’obra es va realitzar en dues fases, per tal de minimitzar les afectacions al veïnat. La primera incloïa l’àmbit comprès entre el passatge Padró (al barri de la plaça Catalunya) i el passatge Balsareny, inclòs aquest passatge. La segona fase comprenia l’àmbit entre el carrer Saragossa (al barri de la Mion) i la intersecció amb el passatge Balsareny.

Documents relacionats

  • imagen