Sessió de presentació d’estudis per millorar aspectes d’ocupabilitat i competitivitat de les empreses, en el marc del programa OBI liderat pel CIO Manresa

Una anàlisi de com recuperar la figura de l’aprenent; una avaluació de l’estat de salut de la cadena de subministrament de les empreses del metall al Bages; i receptes per retenir talents amb estratègies com el “salari emocional”. Són alguns dels continguts de la sessió que va tenir lloc ahir al Palau Firal, en el marc del programa Ocupació al Bages Industrial. Hi van participar 44 persones de diverses empreses, que en van fer una valoració positiva.

imagen

Ahir  dijous, al Palau Firal de Manresa, va tenir lloc la presentació de tres estudis del sector industrial del metall i/o auxiliar d’automoció a través del programa Ocupació al Bages Industrial (OBI) liderat pel CIO Manresa, juntament amb la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central i PIMEC.

 

El primer estudi, “La figura de l’aprenent” presentat per la ponent Clàudia Canes, consultora RRHH a PIMEC, analitzava i recollia les percepcions de les empreses del Bages a l’entorn de les necessitats d’incorporar la figura de l’aprenent a les seves organitzacions. Aquesta anàlisi va permetre oferir un conjunt de recomanacions per recuperar la figura de l’aprenent en la realitat del mercat de treball actual i futur.

 

En segon estudi, “La cadena de valor de les empreses fabricants de maquinària del Bages”, va ser presentat pel ponent Sergi Mussons, soci fundador de QRM Institute, i avaluava l’estat de salut de la cadena de subministrament del sector del metall del Bages i s’oferien un conjunt d’alternatives i metodologies pioneres per millorar l’eficiència.

 

Finalment, el tercer, amb el títol “Les condicions laborals del sector industrial del Bages” analitzava la situació de les empreses del Bages pel que fa a la problemàtica per l’atracció i retenció del talent. El punt de partida s’inicia amb la pèrdua de competitivitat davant d’altres poblacions en què les condicions salarials són millors pels treballadors/es. Es van exposar diferents variables i es van presentar mesures innovadores i noves concepcions d’organització interna per a la gestió i retenció d’aquest talent. Aquest nou paradigma ens proposa entre molts altres, aspectes com el “salari emocional”.

 

Els assistents van fer una valoració positiva de la sessió i van considerar que l’acte donava resposta a les demandes de les empreses. Hi va haver un total de 44 participants amb empreses representatives del sector, així com personal tècnic.

Documents relacionats

  • imagen