Manresa acull el 1r Dinar per la Pau: "Síria, una cultura per descobrir", el diumenge al restaurant Els Barlins

L’Ajuntament de Manresa i l’entitat siriana Integració i Concòrdia organitzen el primer dinar d’intercanvi entre veïns i veïnes de la ciutat, en el marc de la campanya Justícia Global. Mirades des de Manresa. L’àpat té un preu de 10 euros per adults i 5 pels menors de 14 anys. Reserves a casaflorsirera@altecom.cat.

imagen

Des de l’esclat de la guerra de Síria, l’any 2011, el país presidit per Bashar al-Ásad ha estat sempre lligat a les imatges en runes de les ciutats i de les marees de famílies fugint del conflicte. És per això que Integració i Concòrdia,  la primera entitat formada per persones refugiades constituïda a Manresa, en cooperació amb l’Ajuntament de la ciutat, ha promogut el 1r Dinar per la Pau: “Síria, una cultura per descobrir” en el marc de la campanya Justícia Global. Mirades des de Manresa.

 

El dinar tindrà lloc aquest diumenge 15 de desembre a les 13 h al restaurant del Teatre Els Carlins, Els Barlins. L’acte començarà amb una presentació de l’entitat i, seguidament, s’oferirà una degustació de productes típics sirians. Finalment, un diàleg musical entre el músic sirià Safi Alhafez i el cantautor Oriol Barri i un taller de balls tradicionals posaran el punt i final a la jornada.

 

Durant l’estona del te, també es farà una projecció d’imatges de Síria fetes per les mateixes persones integrants d’Integració i Concòrdia

 

Amb el record d’una guerra que encara segueix viva, l’entitat vol mostrar una cara de la cultura, la gastronomia i la societat de Síria, molt allunyada de la que s’ha establert a l’imaginari col·lectiu.

 

Segons Asmaa Khaled, vicepresidenta d’Integració i Concòrdia, “hem organitzat el primer Dinar per la Pau, per tal que veïns i veïnes de la ciutat puguem compartir un espai on podrem fruir de la riquesa cultural, la tradició, la música,  la festa i l’alegria d’un poble que té molt a oferir i és molt més que un conflicte armat”.

 

El dinar té un preu de 10 euros per adults i 5 per a menors de 14 anys. Tots els beneficis aniran destinats a la promoció de l’entitat Integració i Concòrdia. La reserva d’entrades s’ha de fer a través del correu de la Casa Flors Sirera casaflorsirera@altecom.cat. En cas que no s’hagin exhaurit totes les entrades, també es podran adquirir el mateix diumenge. 

Documents relacionats

  • imagen