S’obre al trànsit de vehicles i vianants el nou carrer Pilar Bertran Vallès

Aquest matí s’han posat en funcionament les noves regulacions semafòriques d’aquest nou vial amb el carrer Sant Cristòfol i la carretera del  Pont de Vilomara. L’alcalde de Manresa, regidors i representants veïnals han fet una visita per veure el resultat de l’actuació de la 1a fase del Pla Parcial Sagrada Família.

imagen

Manresa ha guanyat avui un nou vial al barri de la Sagrada Família: el carrer Pilar Bertran Vallès, dedicat a la primera bibliotecària que va tenir la ciutat, l’any 1928.  Aquest matí s’han posat en funcionament  les regulacions semafòriques d’aquest nou carrer a les cruïlles amb els  el carrer Sant Cristòfol i amb la Ctra. Pont de Vilomara, i s’ha obert oficialment el trànsit a vehicles i vianants. El sentit de circulació de vehicles del carrer Pilar Bertran Vallés serà en direcció a carrer Sant Cristòfol des de Ctra. Pont de Vilomara.

 

L’estrena del nou carrer i la visita dels treballs realitzats en el marc de la 1a fase del Pla Parcial Sagrada Famíliaha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el primer tinent d'alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López; i una representació de l'associació de veïns Sagrada Família, amb la seva presidenta Marina Hosta.

 

Tot i que fa setmanes que van finalitzar els treballs de pavimentació, el carrer no s’ha obert  fins a la finalització dels treballs d’instal·lació semafòrica per tal d’obrir el carrer amb la màxima seguretat de les noves cruïlles i els passos de vianants.

 

L’actuació ha inclòs la urbanització d'un nou passatge que uneix el carrer de Gaudí amb el carrer de Sant Cristòfol amb la creació d'un nou recorregut per a vianants que connecta els habitatges de la Sagrada Família amb el nou carrer i amb l'escola Ítaca.

 

El nou carrer de Pilar Bertran Vallès té una longitud de 180 metres i una calçada de 6 metres que permet tenir un carril de circulació i una franja d'aparcament. Aquesta primera fase també ha inclòs l'execució de la vorera de la banda nord del carrer, que és  de 5 metres d'amplada i pavimentada amb panot de nou pastilles. La de la banda sud forma part de la fase 2 i, per tant, de moment no s'ha executat, però s'ha deixat una franja d'un metre d'amplada per permetre-hi el pas amb seguretat, tal com havien demanat els veïns. El projecte ha tingut un pressupost d’un milió d’euros aproximadament.

 

Tant el passatge com les rampes per salvar el desnivell fins al carrer de Gaudí són fets amb un paviment de formigó amb acabat remolinat. Quant a la vegetació, el projecte inclou una trentena de lledoners a la vorera nord del nou vial; al passatge una dotzena de KoelreuteriaPaniculata; i a les rampes arbres de l'amor.


Finalment, també ha inclòs el trasllat de la font feta amb peces de trencadís que hi ha al final del carrer Gaudí, just a l'inici de les noves rampes, donant compliment a la petició de l'ens veïnal.

Documents relacionats

  • imagen