La Fira de Santa Llúcia arrenca a Manresa i preveu un cap de setmana ple de parades i activitats

La Baixada de la Seu ha començat aquest matí a rebre els primers visitants a les parades de productes nadalencs. La basílica de la Seu durant la jornada està rebent la tradicional ofrena de ciris per Santa Llúcia.

imagen

La Fira de Sant Llúcia ha començat a bategar a la ciutat de Manresa. Avui, 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, està tenint lloc l’ofrena de ciris i l’acte litúrgic a la basílica de Santa Maria de la Seu i la posada en marxa de les primeres parades de productes nadalencs a la Baixada de la Seu. La jornada es complementa aquesta tarda amb les cantades de nadales.

 
Com ja és habitual, aquests primers actes de la Fira transcorren a la Baixada de la Seu, de 10 a 21 h. La Fira continua i s’enforteix durant tot el cap de setmana a la plaça Major,  el dissabte 14  (de 10 a 21.30 h) i el diumenge 15 (de 10 a 20.30 h).

 

El tió solidari, tallers per a infants, un photocoll nadalenc, concerts, ballades, xocolatada  i les parades d’articles nadalencs i artesania, degustació de cafè  Manresa (de comerç just), seran un any més els grans protagonistes d’aquest certamen nadalenc.

 

El carrilet turístic que anirà fins al nucli antic funcionarà dissabte i diumenge entre les 10.00 i les 14.00 h i entre 16.30 i 20.30 h. Farà el següent recorregut: C/ Sobrerroca, Pl. del Carme, muralla del Carme, Passeig Pere III, Crist Rei, C/ Àngel Guimerà, muralla del Carme i C/ Sobrerroca. Les parades estaran situades al C/ Sobrerroca cantonada passatge dels Amics, al Teatre Kursaal, al carrer Àngel Guimerà (davant l'establiment Zara) i a la Pl. del Carme. Val 0,5 € que s'abonarà  al mateix trenet.

 

Els infants tindran l’agenda del cap de setmana molt plena, podran començar a fer cagar el tió gegant de 10.30 a 12.30 h el dissabte i de 10.30 a 12.30 h el diumenge i de 17 a 19 h totes dues tardes. Caldrà pagar 1 € en benefici de la Marató de TV3  i recollir un tiquet a l’estand de l’organització, a la mateixa plaça Major.

 

Durant la Fira, a banda de les parades dels comerciants, hi haurà actuacions dels Capgrossos del Lluquet i el Rovelló; pastorets perduts del Pessebre amb els farsants d’Arreu i d’Enlloc (dissabte a la tarda) i actuacions itinerants de teatre.  

 

Demà dissabte, a les 11 h, s’ofereix una visita solidària “Manresa, cor de Catalunya”, un recorregut  guiat pels llocs més emblemàtics de Manresa. Hi haurà la possibilitat d’acabar la visita amb un tast de vins de la DO Pla de Bages. Tota la recaptació es donarà a Manresa X La Marató.  A les 18 h hi haurà una exhibició de hip-hop de l’Escola Julieta Soler, a les 18.30 h una actuació del grup infantil i juvenil del Grup de Dansa Cor de Catalunya, a les 19.30 h un concert de Nadal amb l’alumnat de Voice Up.

 

El diumenge 15, a les 12.30 h ballarà el Grup de Dansa Cor de Catalunya. A les 18 h de la tarda hi haurà un l’espectacle de tancament a càrrec de Manel Justícia, i a les 19 h es realitzarà una xocolatada popular a càrrec del Consell Municipal de Solidaritat.

 

L’Avant pessebre Vivent al Balç

 

L’avant pessebre Vivent torna al carrer del Balç aquest cap de setmana,  dissabte 14 i el diumenge, de 17.30 a  20.30 h, enguany en record a Josep Torras.  Es tracta d’un pessebre inspirat en les escenes bíbliques que van tenir lloc abans del Naixement de Jesús, com la sortida d’Egipte, els reis Salomó i Herodes o l’Anunciació a Maria, situades a diferents racons del Carrer del Balç. És l’avantsala del tradicional Pessebre Vivent del Pont Llarg.

 

L’entrada té un cost de 4 € a partit d’11 anys; 2 € de 7 a 10 anys; i gratuït pels menors de 6 anys.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen