L'Ajuntament de Manresa destina 100.000 euros a un paquet d'actuacions per a la millora de la seguretat en la mobilitat

Són petites intervencions que es faran durant els propers dos mesos a diferents espais de la ciutat adreçats a resoldre punts malmesos a la calçada, a les voreres i als parcs infantils.

imagen

L’Ajuntament de Manresa destinarà 100.000 euros a un paquet de petites actuacions adreçades a millora de la seguretat en la mobilitat a diferents espais de la ciutat. Es tracta de petites actuacions a la via pública que es faran durant els propers dos mesos i que resoldran deficiències a la calçada, a les voreres i als parcs infantils. Els treballs són una iniciativa de la regidoria de Ciutadania i Barris i compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Aquest paquet d’actuacions s’emmarquen en tres fases diferents. La primera està adreçada a la millorar de la seguretat de la mobilitat rodada, amb treballs de pavimentació en petits trams de calçada en mal estat; la segona fase està destinada a la millora en la mobilitat dels vianants, amb actuacions a punts de vorera malmesos, substitució de llambordes, millora d’escales i baranes en mal estat; i la tercera fase seran actuacions per a millorar la seguretat als parcs infantils.

Els treballs de pavimentació a la calçada es faran a l’Avinguda Tudela, c. Solsona, c. Santiago Rusiñol, accés a Tres Creus, plaça Mil·lenari, accés a Bellavista-Sol i Aire, c. Cinto Verdaguer, plaça Bonavista, carrer Gaudí, carrer Nou de Santa Clara, carrer Pau Casals-Lluís Millet. L’actuació inclou treballs de senyalització horitzontal quan aquesta ha hagi estat afectada per la repavimentació.

Els treballs a les voreres, substitució de llambordes, millora d’escales o baranes tindran lloc a l’accés a la plaça 8 de març, carrer Ferrer Vidal, carrer Casanova, carrer Arquitecte Oms, passeig Sant Jordi, carrer Josep Guitart, Pont de la Reforma, accés als Comtals fins a la benzinera i plaça Catalunya.

Les millores a les àrees d’ús públic es faran al parc infantil de la Plaça Catalunya –col·locar peces de cautxú noves-, i al parc infantil de la plaça 8 de març –instal·lació d’un tanca perimetral de fusta-.

Segons el regidor de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet, “en total, es faran una vintena d’actuacions que encaixen amb la voluntat de l’equip de govern d’atendre les petites coses que són percebudes i demandades en el dia a dia dels ciutadans i que, amb la seva resolució, ajudaran a millorar de forma directa la qualitat de l’espai públic”.

Documents relacionats

  • imagen