Demà es tanca la campanya 'Mirades des de Manresa' amb un acte per fomentar el consum conscient

Tindrà lloc a l’Espai Degustació del Mercat Puigmercadal de les 11 del matí a la 1 del migdia i comptarà amb la participació de la cooperativa Supercoop i la Botiga de Comerç Just. La matinal inclourà una xerrada-vermut amb Esther Vivas, i a més, hi haurà un espai de circ per a infants amb LaCrica.

imagen

Demà, dissabte 21 de desembre de les 11 del matí a la 1 del migdia, a l’Espai Degustació del Mercat Puigmercadal tindrà lloc la matinal ‘Canvis socials i estils de consum’ amb l’objectiu de replantejar els hàbits de la ciutadania en unes dates molt propenses al consum desmesurat com són les campanyes de Nadal.

 

L’espai escollit és especialment adient per l’acte, ja que aquest busca remarcar l’impacte de les compres i hàbits en les desigualtats entre països del ‘Nord’ i del ‘Sud’ i afavorir el consum de proximitat com una alternativa socialment responsable.

 

L’activitat començarà amb una petita mostra de parades. Seguidament, la cooperativa Supercoop Manresa explicarà el seu projecte per animar la ciutadania a fer-se’n socis. També hi serà l’entitat local ‘Per una mediterrània viva’ amb un punt de venda de bosses de roba els beneficis de les quals van destinades a Proactiva Open Arms. Finalment, tota la gent que compri productes al mercat podrà realitzar un tast de Cafè Manresa o xocolata de comerç just.

 

A les 12 del matí, serà l’hora del vermut amb Esther Vivas, periodista especialitzada en anàlisi política i social, maternitats i feminisme, i polítiques agroalimentàries i consum crític que farà una xerrada amb el títol Cap a un consum crític i una maternitat desobedient. Els assistents podran gaudir d’un petit tast de productes ecològics de proximitat. També hi haurà venda i signatura del seu llibre Mama desobedient.

 

A més a més, durant tota la jornada hi haurà un espai de circ per a infants, amb equilibris i malabars, a càrrec de l’entitat local LaCrica. Aquest taller, així com tota la resta d’activitat, serà gratuïta.

 

La matinal ‘Canvis socials i estils de consum’ clausura la campanya Justícia Global. Mirades des de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen