L’espectacle intergeneracional inclusiu “Emociona’t que és Nadal” arriba amb més participació que mai i amb funcions al Conservatori i a Lledoners

El teatre Conservatori acollirà el 3 de gener, a les 8 del vespre, una nova edició de l’espectacle “Emociona’t, que és Nadal,” el muntatge de música, teatre i dansa amb la participació d’una desena de corals i entitats de la ciutat. Enguany seran prop de 150 persones les que hi participaran, amb les incorporacions del Cor d’Invulnerables, de l’Orfeó Manresà i de la Coral Sardanista Dintre el Bosc. Abans de l’actuació oberta al públic, aquest divendres, dia 27, l’espectacle també es representarà al centre penitenciari Lledoners.


imagen

Un espectacle de música, teatre i dansa inclusiu, amb corals i grups diversos formats per persones de totes les edats i condicions socials. Un espectacle que creix cada any. És “Emociona’t, que és Nadal”, que aquest any tindrà lloc al teatre Conservatori el proper divendres 3 de gener de 2020, a les 8 del vespre. Les entrades ja són a la venda a les taquilles del Kursaal o per Internet, a un preu de 8 euros.

 

L’espectacle inclou textos de Joan Barbé, direcció musical de Rosa M. Ortega i direcció teatral d'Àngels Torrens. I hi prendran part les corals Cor FUB + Gran, Cor Invulnerables, Cor Obert del CNL Montserrat, Coral Divertimento CP Lledoners, Coral Infantil Escodines, Coral Joc de Veus d'Ampans, Coral Sardanista Dintre el Bosc, Esbart Manresà de l'ACB, Grup Teatral Els Carlins i Orfeó Manresà. Serà l’any amb més participació, amb tres noves incorporacions (Invulnerables, Orfeó Manresà i Dintre el Bosc).

 

La presentació ha tingut lloc avui, amb la presència de representants de la direcció i de diverses entitats participants, i també la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo. La directora musical, Rosa M. Ortega, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el projecte hagi anat creixent. “Els que ens uneix és la convicció que la música, el teatre i la dansa són eines amb molta força educativa, d’inclusió i de transformació social molt gran”. Per això, l’espectacle és compartir tot allò que proporcionen aquestes arts entre diversos col·lectius de Manresa, amb entitats centenàries, l’Esbart de l’ACB o l’Orfeó Manresà, al costat de col·lectius, sovint formats per persones més desfavorides, que no tenen les mateixes oportunitats de viure la cultura. “L’objectiu seria fer una Manresa més cohesionada i inclusiva”. Ortega afirma que “junts no sumem, sinó que multipliquem. Tothom hi posa el cor i l’ànima. En aquest projecte col·lectiu tothom hi posa un granet de sorra i el resultat és molt bonic i emocionant”.

 

La directora ha resumit amb una frase de l’escriptora Eva Piquer l’esperit del projecte: “la cultura és l’única eina que ens abriga quan el fred ve de dins”.

 

Rosa M. Ortega també ha mostrat el seu agraïment a l’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, el seu suport al projecte. La regidora Anna Crespo ha afirmat que “és molt positiu que es pugui dur a terme un projecte transversal com aquest, i que cada any vagi creixent. Estem molt satisfets, no podem deixar de donar-hi suport, és un projecte amb capacitat de convocatòria i d’emocionar, esperem que sigui per molts anys”.

 

L’autor dels textos, Joan Barbé, ha explicat que, després d’alguns anys en què l’espectacle incloïa fragments de Pastorets o El Poema de Nadal, enguany s’ha postat per una història original, un conte que va enllaçant les actuacions de les corals, i que serà “original però agredolç. No sempre els contes tenen finals feliços, i enguany volem remoure consciències. Som en una època amb injustícies i desigualtats”. Barbé ha explicat “imagineu-vos si Josep i Maria haguessin estat desnonats del portal per impagament del lloguer, o si Lluquet i Rovelló fossin detinguts per portar símbols independentistes, o be el rei Baltasar hagués de venir en pastera pel Mediterrani...”. Segons Barbé, el conte té els ingredients essencials d’una història: fa reflexionar i emociona.

 

Les entrades per a l’espectacle del dia 3, a les 8 del vespre, són a la venda a les taquilles i a la pàgina web del teatre Kursaal.

 

Com que al projecte també hi participa la Coral Divertimento de Lledoners, enguany va sortir la idea de fer una funció en aquest centre penitenciari, que tindrà lloc aquest divendres, dia 27.

Documents relacionats

  • imagen