Manresa estrena dos nous punts de recàrrega de vehicle elèctric al sector dels Trullols

L’Ajuntament de Manresa acaba de posar en marxa dos nous punts de càrrega rapida de vehicle elèctric de fins a 50 Kw situats al carrer de Joan Fuster, al polígon dels Trullols. Aquests punts permetran carregar simultàniament fins a quatre vehicles, amb els tres tipus de connectors més habituals a Europa. Amb aquesta potència, un vehicle de 250 Km d’autonomia (bateria de 33 Kwh) carregaria del 20% al 90% de bateria en 30 minuts.

imagen

Manresa, 24 de desembre de 2019.- Manresa estrena aquesta setmana dos nous punts de recàrrega de vehicle elèctric, que estan situats al carrer de Joan Fuster, al polígon dels Trullols. Els aparells permeten recàrregues de fins a 50 kw, i serà possible carregar fins a quatre vehicles al mateix moment. D’aquesta manera, en només mitja hora un vehicle de 250 quilòmetres d’autonomia podrà carregar la bateria del 20 al 90%.

 

Els nous aparells s’afegeixen als altres punts de càrrega de vehicle elèctric que ja hi ha a la ciutat, de 22 Kw, i que estan situats al carrer Bertran de Castellbell, al costat de la UPC Manresa.

 

El nou punt de recàrrega ha estat presentat aquest matí pel regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López.

 

Els nous punts de recàrrega estaran disponibles les 24 hores del dia, es podran utilitzar amb els tres tipus de connectors més habituals a Europa, i tindran diferents modes d’activació. Es podrà activar amb la mateixa targeta que el punt de recàrrega del carrer Bertran de Castellbell (que per als nous usuaris es podrà recollir a les oficines de l’OAC), però també es podrà activar amb una aplicació per a telèfon intel·ligent. Aquesta aplicació, anomenada EVcharge, està disponible per iOs i Android, i permetrà, per exemple, utilitzar el punt de càrrega a vehicles en ruta sense necessitat de passar per l’Ajuntament o demanar cap tipus de targeta.

 

La demanda als punts de càrrega que fins ara hi havia a Manresa s’ha anat incrementant. En els darrers anys, els aparells en funcionament al carrer Bertran de Castellbell, s’ha passat d’una mitjana de 500 Kwh/mes durant el 2018 a més de 1.000 el 2019.

 

El vehicle elèctric es mostra com una eina clau en la mobilitat del futur, per la seva menor emissió de partícules contaminants (PM10 i NOx), la menor emissió de gasos amb efecte d’hivernacle per la possibilitat d’utilitzar energies renovables, una menor generació de soroll, i facilitar la transició energètica cap a una economia descarbonitzada per  la possibilitat d’utilitzar la bateria del vehicle com a emmagatzematge d’energia.

 

Aproximadament un 1% de les noves matriculacions correspon a vehicle elèctric. Un dels principals motius d’aquesta baixa penetració és la manca d’infraestructura de recàrrega. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Manresa, juntament amb la Generalitat de Catalunya, treballa per impulsar una xarxa de recàrrega pública que cobreixi de manera estratègica tot el territori. Aquesta xarxa, està dissenyada per a ser interoperable, és a dir, que un usuari amb la targeta de recàrrega de qualsevol municipi integrat a la xarxa podrà utilitzar qualsevol punt de càrrega de la xarxa. D’aquesta manera s’evita la necessitat de disposar de diverses targes de punts de càrrega.

Documents relacionats

  • imagen