L'alcalde assisteix als actes de celebració del Dia de la Seu i de commemoració del Tricentenari

Avui, ha tingut lloc a la Basílica de Santa Maria de la Seu un concert d’orgue, i demà, se celebra una missa solemne i l’homenatge al compte d’Eghk, coincidint amb la commemoració del Tricentenari i la Guerra de Successió.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assistit avui, a les vuit del vespre, al concert d’orgue que ha tingut lloc a la Col·legiata basílica de Santa Maria de la Seu, celebrat dins dels actes del Dia de la Seu i coincidint amb la commemoració del Tricentenari de 1714.

Es tracta d’una interpretació de música d’aquella època, a partir d’obres d’artistes catalans que van viure a l’entorn de 1714. L’organista rossellonès i membre fundador de l’Associació Catalana de l’Orgue (ACO), Bernat Bailbé Cristau, ha estat l’encarregat d’interpretar les peces del recital, algunes de les quals figuren al Manuscrit d’Astorga, una col·lecció d’obres per a Orgue, trobades a la catedral d’Astorga (Castella i Lleó).

Les peces interpretades són obra de 8 autors: Joan Saló (1685-1747; Josep Elies (1687-1755); Rafael Crest (1680ca); Pere Rabassa (1683-1760); Miquel López (1669-1723); Frnacesc Llussà (1687-1738), Joan Cabanilles (1644-1712) i Manuel Espona (1714-1779).

A l’acte, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i els Amics de la Seu, també hi ha intervingut la presidenta de l’Associació d’Amics de la Seu, M. Pilar Pla.

L’homenatge al comte d’Eghk

Demà, els actes del dia de al Seu i de la commemoració del Tricentenari, continuen amb la Missa Solemne, presidida pel vicari general de la Diòcesi de Vic, David Compte. Hi assistira el tinent d’alcalde i regidor delegat de Cultura, Joan Calmet; i el tinent d’alcalde i regidor delegat de Governació, Josep M. Sala.

A les 12 del migdia se celebrarà l’acte d’homenatge al Compte D’Egkh, austríac mort durant la defensa del Castell de Cardona de les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió. Malgrat que l’heori de guerra no va viure mai a Manresa, és on està enterrat.

A l’acte hi assistirà el cònsol general honorari d’Àustria per Catalunya i Aragó, José M. Bové, amb la seva dona Nancy Boyd, a qui Joan Calmet lliurarà un obsequi record de la ciutat de Manresa. També hi haurà la presidenta d’Amics de la Seu, M. Pilar Pla, i l’historiador Francesc Serra, que farà una glossa del comte.

Clourà l’acte un concert de cant coral, a càrrec de la Capella de Música de la Seu.

Documents relacionats

  • imagen