L'Ajuntament de Manresa s'afegeix al clam del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Bages per la millora de les connexions viàries i ferroviàries

El Ple aprova per unanimitat l'adhesió a la Declaració institucional sobre la mobilitat viària i ferroviària de les comarques centrals amb l’àrea metropolitana de Barcelona aprovada pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Bages el 18 de desembre de 2019. També s'afegeix a la plataforma que reclama millores a la línia R12 (Manresa-Lleida) i insta el Govern de la Generalitat a articular una taula de diàleg sobre la connexió de la R4 amb l'aeroport del Prat.

imagen

El Ple ha aprovat per unanimitat la proposició dels grups municipals d’ERC, JxM, PSC, Fem Manresa i Cs, per a l’adhesió a la declaració institucional del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages sobre la mobilitat viària i ferroviària de les comarques centrals amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

També s'ha acordat amb el vot unànime de tots els grups la proposició  presentada conjuntament per ERC, JxM i PSC i Fem Manresa, de suport i adhesió de l’Ajuntament de Manresa a l’Associació de Municipis afectats per la línia de ferrocarril R12 (Manresa-LLeida).

 

En relació a aquesta mateixa temàtica, s'ha aprovat l’esmena de substitució presentada pels grups municipals d’ERC i JxM a la moció presentada per PSC-CP -que ha decaigut- per defensar que la línia de ferrocarril de Rodalies R4 esdevingui en un futur una connexió directa amb l’aeroport del Prat. Han votat a favor de l'esmena els dos grups del govern municipal, FM i Cs s'han abstingut i PSC-CP ha defensat la seva proposició i hi ha votat en contra.

 

L'esmena aprovada insta el Govern de la Generalitat a articular una taula de diàleg amb els municipis per on passa la R4, els consells comarcals del Bages i el Vallès i els representants de la societat civil que siguin necessaris per consensuar les actuacions que permetin assolir dos objectius:

 

a) Que Manresa i Barcelona quedin unides en tren en menys d’una hora de trajecte.

 

b) Exposar les alternatives, i debatre i definir el model de connexió més eficient entre el centre de Barcelona i les terminals de l’Aeroport del Prat.

 

En un altre àmbit, el Ple ha acordat una proposició d’ERC i JxM, de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central contrària al President de la Generalitat, Quim Torra, i a l’eurodiputat Oriol Junqueras; i contra la judicialització del procés català.

 

També han tirat endavant per unanimitat de tots els grups dues proposicions del grup municipal de Fem Manresa: una per a l’elaboració d’una borsa de recursos educatius gratuïts, i l'altra, per a la dignificació i adequació dels refugis antiaeris catalogats en el patrimoni local a la ciutat.

Documents relacionats

  • imagen