L’Ajuntament de Manresa i els comerciants de Sobrerroca i entorns valoren aspectes d’estacionament al Centre Històric

Representants de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament s’han reunit recentment amb l’associació de comerciants del carrer Sobrerroca i entorns per fer balanç de diverses qüestions relacionades amb l’estacionament en aquest sector, principalment relacionades amb els pàrquings del carrer de la Dama, i per establir promocions i ofertes per als aparcaments privats del sector.


El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, i personal tècnic de la regidoria es va reunir recentment amb representants de l’Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, i entre altres temes van fer una valoració de l’ocupació de la zona blava dels solars del carrer de la Dama. Durant el mes de novembre aquesta ocupació va ser del 15%; el mes de desembre va pujar al 20%, i durant els primers dies de gener ha estat del 23%.

 

A la trobada també es van valorar els resultats de la zona mixta establerta a un dels dos solars (el de l’esquerra en sentit de circulació del carrer Dama), a mitjan desembre. L’ocupació per part de persones residents durant les hores de servei de zona blava (dies feiners de 9 a 13.30 h i de 16 a 20 h), horari en què la resta d’usuaris poden fer ús del servei de rotació de zona blava, no és especialment elevada. D’aquesta manera, es va constatar que resta espai suficient per a l‘estacionament de qualsevol que en vulgui fer ús per a estacionament de rotació.

 

Per tal de fomentar i clarificar el seu ús com a zona mixta en horari de rotació, tant per a residents (zona verda), com per a no residents (zona blava, concretament tarifa taronja, a un preu de 1,5 euros/hora), a la reunió es va proposar modificar el cartell informatiu que hi ha, indicant que es pot utilitzar per ambdós tipus d'usuaris en aquest horari.

 

Per a fer ús de la zona blava o mixta, es pot pagar en efectiu, en targeta i en vals comerç d’una hora gratuïta a la zona blava, que ofereixen als seus clients diversos establiments del pertanyents a l’associació de comerciants, com a campanya comercial que fa l’Associació.

 

A la reunió també es van tractar altres modalitats d’estacionament per la gent que vol desplaçar-se a la zona per anar als comerços i altres activitats del sector, a banda de la zona blava, com són els pàrquings públics més propers. En concret, es va acordar fomentar el seu ús, informant a tots els possibles usuaris de les diverses promocions i tarifes que actualment estan vigents, com les del pàrquing de Puigmercadal, que ofereix una tarifa diürna de 1.93 €/h i una tarifa nocturna de 0,66 €/h (de 20.30 a 7 h). Aquesta tarifa es va establir per part de l’Ajuntament i l’empresa municipal FORUM, qui gestiona el pàrquing, per tal de promocionar i potenciar els locals d’oci del Centre Històric. També hi ha una tarifa de 0,87 €/hora per clients del mercat de Puigmercadal, a banda de les diferents modalitats d’abonaments.

 

A part d’aquestes tarifes i promocions, també està vigent una promoció de tiquets d’una hora d’aparcament gratuït, que ofereixen els establiments de l’Associació de Comerciants als seus clients. En aquest cas, poden escollir aparcar al pàrquing de Puigmercadal o bé al del Centre Històric.

 

També es va demanar per part de l’Associació de comerciants que s’estudiés una major penetració del transport públic al barri i l’estudi de la possibilitat d’establir alguna forma d’aparcament provisional a l’interior de l’Anònima. Des de l’Ajuntament es va dir que es faria un estudi de viabilitat d’ambdós temes.