La projecció audiovisual "Catalunya 360", instal·lada a Sant Domènec, és ben rebut per la ciutadania de Manresa

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, han fet una visita institucional a la mostra, aquest migdia, acompanyats pel director de la filmació, Santi Lapeira. Manresa és la primera ciutat on es pot veure aquesta projecció itinerant, amb imatges a 360 graus.

imagen

 

L'audiovisual CATALUNYA 360, una experiència d’immersió en la Catalunya actual amb imatges projectades a 360 graus, ha estat visitat aquest migdia per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy. Durant la projecció han pogut conèixer com es van rodar les imatges que conformen aquest retrat en moviment de la Catalunya actual, ja que també hi ha estat present el director de la filmació, Santi Lapeira. També els han acompanyat la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a la Catalunya Central, Ivet Castaño, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Cerarols.


La projecció de CATALUNYA 360 es fa damunt les parets circulars del Dom Geodèsic instal·lat des d'aquest divendres, i fins dimarts vinent, a la plaça de Sant Domènec de Manresa. La Catalunya Central és el primer territori que acull aquest audiovisual, que complementa l'exposició institucional, interactiva i itinerant “Catalunya: 7,5 milions de futurs”, organitzada per la Generalitat.

Primera parada, a la Catalunya Central


La delegada del Govern a la Catalunya Central ha manifestat, després de veure la projecció de CATALUNYA 360, que "estem molt contents que a la Catalunya Central s'hagi fet la primera parada d'aquest audiovisual, que parla del país que som, també d'on venim i, inevitablement, fa pensar en el futur, on la Catalunya Central ha de tenir un paper essencial". Camps ha agraït especialment la Direcció General de Difusió, impulsora de CATALUNYA 360, per haver pensat en Manresa i la Catalunya Central com a primer lloc de la itinerància de l'audiovisual.

Alba Camps destaca que l'equilibri territorial de què sempre es parla "no passa només per les infraestructures, sinó perquè projectes com aquest siguin accessibles per a la ciutadania". Alhora, la delegada convida tota la ciutadania de la Catalunya Central a apropar-se a la plaça de Sant Domènec de Manresa aquests dies que hi haurà instal·lat el Dom Geodèsic per veure l'audiovisual i, de pas, aprofitar per donar un volt per Manresa.

El batec del país, en imatges en moviment


El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa ha declarat que CATALUNYA 360 és una exposició "diferent, per diversos motius: primer, perquè és a la via pública, en un espai singular com és el Dom Geodèsic, i també perquè retrata la vida del país, el seu batec, amb hospitals, mercats, indústria... Un país que és productiu, que creix dia a dia i que està format per persones". Aloy també s'ha mostrat content que Manresa hagi estat la primera ciutat escollida per a la seva itinerància.

També primera parada del rodatge

 

El director de la filmació ha destacat que per ell és "un honor que la premiere sigui a Manresa perquè, en la memòria sentimental dels cineastes de Catalunya, Manresa ocupa un lloc molt important: és la ciutat de Plácido i, també, és un referent cultural que, en el futur, segur que ha de jugar un paper important en el desplegament de la creativitat i el talent al nostre país". Lapeira remarca que "el primer dia de rodatge d'aquesta peça audiovisual va ser a Manresa, al pavelló on juga l'equip de bàsquet", en referència a les imatges que es poden veure a CATALUNYA 360 d'un partit del Bàsquet Manresa. Un altre instant d'aquest audiovisual mostra el vol de diversos paracaigudistes, enregistrat a l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages. Quant a la tècnica d'enregistrament a 360 graus, Lapeira ha comentat que el 90 per cent de la projecció està composat per imatges rodades amb càmeres que capten tots els angles, tot i que "l'important no és la tècnica sinó ensenyar la Catalunya inclusiva, plural i diferent".

CATALUNYA 360 pretén posar en valor els actius que tenim a Catalunya. A Manresa, es pot visitar des d'ahir divendres 24 fins a dimarts 28, en horaris de 10.00h a 14.00h i de 16.30h a 20.30h, i ha rebut molt bona acollida per les persones que ja n'han gaudit.

Documents relacionats

  • imagen