L’Ajuntament de Manresa treu a concurs la fase d’obres més rellevant a l’Antic Col·legi Sant Ignasi, per valor de 1.773.000 euros, per convertir-lo en el Museu del Barroc de Catalunya

Fins al dia 17 de febrer hi ha obert el termini perquè les empreses que vulguin optar a executar la fase d’obres més important que s’ha fet fins ara a l’Antic Col·legi de Sant Ignasi presentin les seves ofertes. L’obra té un cost total d’1.773.177,07 euros i comprèn actuacions per finalitzar els nous accessos, completar la nova façana i reforçar i substituir els sostres en mal estat.


imagen

L’Ajuntament de Manresa ha tret a concurs la nova fase d’obres just en el moment en què estan a punt de finalitzar els treballs corresponents a l’estructura dels nous accessos, de tal manera que el període temps entre una fase i la que surt ara a concurs sigui com més curt millor.

 

La nova fase d’obres, per a la qual es poden presentar ofertes fins al 17 de febrer, consta de diverses actuacions i es preveu un termini d’execució de quinze mesos, aproximadament. Aquesta fase, però, no serà l’última abans de posar en ús la museïtzació de les ales sud i oest de l’edifici com a arrencada del Museu del  Barroc. La museïtzació d’aquesta part de l’edifici, amb el conjunt de nous accessos, forma part dels objectius de la celebració del 2022.

 

La fase que ara s’ha tret a concurs consta, fonamentalment, de dues actuacions:

 

-La primera consisteix en la substitució i reforç dels sostres de les plantes primera i segona de les ales nord i oest, en mal estat a causa del pas del temps. L’actuació té per objectiu assegurar la capacitat estructural de l’edifici i adequar els sostres a la normativa vigent i a les càrregues previstes per a un equipament públic. Una part d’aquests sostres seran completament substituïts, però amb una solució constructiva respectuosa amb l’estructura original. L’altra part serà reforçada -però mantenint l’estructura d’embigats de fusta.

 

-La segona actuació consisteix en l’execució de la nova façana de l’edifici. Concretament, es completaran els nous accessos, dotant l’estructura que ja està aixecada d’una pell exterior amb els finestrals corresponents. També es rehabilitarà tota la façana oest que, durant tants anys, ha estat una mitgera i que, amb el projecte, es transforma en la façana principal de l’edifici. Es tracta de la façana que dona a l’espai on antigament hi havia l’església i més recentment la Sala Ciutat, i que ha d’esdevenir la nova cara del museu.

 

L’obra està finançada per:

 

-Fons europeus (FEDER): 615.285 €

-Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: 140.562 €

-Aportació de Criteria Caixa fruit del conveni de la Fàbrica Nova: 200.000 €

-Recursos propis de l’Ajuntament: 817.330,03 €

           

Fins ara, a l’Antic Museu Comarcal ja s’han dut a terme diverses fases d’obres: la rehabilitació del claustre; els nous espais a l’ala sud, en planta baixa (una sala d’exposicions i una d’acollida de pelegrins); l’adequació d’una nova sala en planta primera; els nous sanitaris en planta baixa; i tota la part dels nous accessos, que inclou un espectacular nou volum que sobresurt de la façana oest.

Documents relacionats

  • imagen