El Ple de novembre aprova que l'Ajuntament faci un pla d'estacionament i busqui el màxim consens amb els veïns abans d'implantar àrees verdes o blaves

El Ple Municipal del mes de novembre ha aprovat una proposició presentada pel PSC modificada per una esmena de CiU, que ha rebut els vots favorables també d’ERC i la CUP, que estableix que el consistori obrirà a la participació la implantació de noves zones d’estacionament limitat. 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa del mes de novembre ha aprovat que, abans d’implantar una nova zona d'estacionament limitat i de pagament (ja siguin àrees verdes o blaves) en qualsevol sector de la ciutat, el consistori elaborarà, presentarà, i explicarà al veïnat implicat i a les seves entitats representatives un Pla Específic d'Estacionament del sector afectat i de la seva rodalia immediata.

La decisió ha estat fruït d’una proposició presentada pel PSC modificada per una esmena de CiU que ha tirat endavant amb els vots favorables també d’ERC i la CUP. El PP hi ha votat en contra i PxC s’ha abstingut. Les altres dues mocions presentades en relació a la regulació de l’aparcament a la ciutat –una del PP sobre el pàrquing de Sant Joan de Déu i una altra de la CUP sobre el barri de la Balconada- han estat rebutjades.

Francisco Gutiérrez, de la Plataforma d’Oposició als Parquímetres; i Mariano Jiménez, en nom de l’Associació de Veïns de la Balconada, han intervingut al Ple fent ús del reglament de participació ciutadana durant el debat de les tres proposicions, que s’han debatut en bloc.

La moció aprovada estableix que el govern municipal es compromet a obtenir el màxim consens possible amb les AA VV dels barris afectats i de les entitats de comerciants de cada sector abans de la implantació de noves zones d'estacionament limitat. I que, si les entitats veïnals i de comerciants així ho demanen, l’Ajuntament col·laborarà (i acceptarà com a vinculant), en l’organització d’una consulta popular.

Finalment, amb els barris que així ho reclamin, el govern municipal aprovarà, en la forma tècnica i jurídica que sigui possible, una bonificació del 100% durant un mínim de 2 anys sobre el preu públic d'us de l’estacionament per a residents i comerciants (àrea verda).

En la mateixa sessió, l’alcalde ha expressat el condol de tots els grups municipals als familiars i amics de l’última víctima mortal en accident de trànsit a la C-55, el 16 de novembre
Durant el Ple també s’ha aprovat una proposició conjunta de CiU, PSC, ERC i CUP contra la reforma de la Llei de demarcació i planta, que vol reorganitzar l’estructura judicial i que suposaria la desaparició dels jutjats de Manresa.

Abel Pié, degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, ha intervingut també per exposar els detalls de la reforma i alertar de les conseqüències que pot tenir. Tots els grups, menys el PP que ha votat en contra, han donat suport a la proposició.

Una altra proposició acompanyada d’intervenció ha estat la d’ERC de suport a la querella contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys i Jover i 47 representants polítics catalans més. Joan Badia, en nom de laFundació Independència i Progrés, ha exposat els arguments de la moció al Ple, que ha rebut els vots a favor de CiU, PSC, ERC i CUP, en contra del PP i l’abstenció de PxC.

Ordre del dia del Ple ordinari del 21-11-2013