El Ple municipal també aprova amb els vots afirmatius dels grups CiU, PSC, ERC, PP i PxC promoure la nova marca turística, Paisatges de Barcelona, en substitució de la marca Catalunya Central.

El Ple municipal també aprova amb els vots afirmatius dels grups CiU, PSC, ERC, PP i PxC promoure la nova marca turística, Paisatges de Barcelona, en substitució de la marca Catalunya Central.

El Ple Municipal del mes de setembre ha aprovat una proposició presentada pel grup municipal de la CUP i esmenada per CiU que té com a objectiu la consecució d’un pressupost municipal plenament participatiu en el termini màxim de dos anys. La moció ha rebut el suport de CiU, PSC, ERC, PP i CUP i l’abstenció de PxC.

La proposició definitiva preveu que el pressupost de 2014 es porti a terme un procés d’informació a la ciutadania, tipus audiència pública, que exposi d’una manera pedagògica les principals línies d’actuació dels pressupostos municipals, així com les prioritats per al 2014.

El Ple ha aprovat també la proposta d’adequació de les retribucions dels regidors d’Urbanisme, Paisatge i Mobilitat, Ramon Bacardit, i del regidor de Cultura, Ciutadania i Barris, Joan Calmet, els quals assumeixen algunes de les responsabilitats derivades de la remodelació del govern municipal arran de la designació del regidor Antoni Llovet com a director general de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya . La proposta va estat aprovada amb 11 vots afirmatius (CiU), 2 vots negatius (CUP) i 11abstencions (PSC, ERC, PP i PxC).

Així mateix s’ha aprovat també la sol·licitud a la Direcció General de Turisme per promoure una nova marca turística, Paisatges de Barcelona, en substitució de la marca Catalunya Central. Aquest dictamen va ha estat aprovat per 22 vots afirmatius (CiU, PSC, ERC, PP i PxC) i amb 2 abstencions (CUP). La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, va defensar aquesta petició per donar resposta al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016.

Per altra banda, tots els grups municipals representats al ple, per unanimitat, han aprovat la designació amb el nom de Parc de Ramon Estrada l’espai públic que hi ha entre el carrer Purgatori i el carrer Barceloneta. Per unanimitat també s’ha aprovat un protocol per a la intervenció en l'absentisme escolar a la comarca del Bages, que ha estat elaborat per una comissió de treball formada per serveis socials bàsics de l’ABSS de la comarca i de l’ABSS de l’Ajuntament.

Arran d’una proposició del Grup Municipal de la CUP per donar suport als conductors d’ambulàncies i amb una esmena del grup CiU el ple ha aprovat per unanimitat manifestar el reconeixement a la tasca dels treballadors del transport sanitari davant de les seves reivindicacions a favor dels seus drets laborals i de la qualitat del servei. L'Ajuntament s’ha compromès a fer arribar aquest acord a la Plataforma en defensa de la sanitat pública al Bages, als sindicats del sector, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i al Departament de Salut..

Per denunciar la situació que viu aquets sector, durant el ple ha participat el senyor Enric Toribio, conductor d’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i membre del sindicat USOC de la Catalunya Central.

El Grup Municipal de la CUP també va presentar una proposició a favor de sol·licitar als propietaris corresponents el pagament de l’IBI per als edificis d’ús religiós. La proposta finalment ha estat aprovada amb una esmena de CiU per la qual l’àrea d’hisenda de l’Ajuntament calcularà l’import que haurien de pagar les diferents entitats i institucions confessionals amb presència a la ciutat en concepte d’IBI per tots els edificis d’ús religiós dels quals són propietaris.

Ordre del dia Ple ordinari 19-9-2013