L’Ajuntament de Manresa tanca el pressupost de 2019 amb superàvit i l’endeutament per sota del 50% per primera vegada

Mai des que es fa servir el mètode actual, el 1995, el coeficient l’endeutament de l’Ajuntament de Manresa havia estat tan baix. La xifra se situa al 49,41%, per sota del 50% per primera vegada. El resultat pressupostari, fruit del funcionament ordinari del consistori, supera els 3 milions d’euros positius. L’Ajuntament ha tancat l’exercici amb un superàvit d’1,3 milions d’euros. L’alcalde de Manresa i regidor d’Hisenda, Valentí Junyent, ha donat a conèixer les xifres aquest matí.


imagen

L’Ajuntament de Manresa manté la línia de retallar el coeficient d’endeutament municipal. A 31 de desembre, aquest índex ja s’havia situat al 49,41%, el més baix des de 1995, quan es va iniciar l’actual mètode de càlcul. Des del 2012 fins al 2019 el coeficient ha anat baixant cada any, des del 122,91% (2012) fins al 49,41% actual. També baixa l’endeutament viu, la xifra absoluta de diners que l’Ajuntament deu, si se situa en un total de 37,8 milions, la quantitat més baixa des de l’any 2001.

 

L’alcalde de Manresa i regidor d’Hisenda, Valentí Junyent, ha explicat aquest matí aquestes dades, en una roda de premsa conjunta amb la interventora de l’Ajuntament, Mariona Ribera. L’alcalde també ha remarcat que, pel que fa al resultat pressupostari ajustat, que reflecteix el funcionament ordinari del consistori, és de 3.076.808 euros, una xifra similar a la de l’any passat, quan va ser de 3,2 milions. En aquest punt, l’alcalde ha afirmat que s’ha ingressat més del 92% del que s’havia previst al pressupost, i pel que fa a les despeses, també hi ha hagut un percentatge d’acompliment de les previsions molt important (92% en capítol de personal, 90% en despeses corrents i 85% en transferències).

 

L’Ajuntament ha tancat l’exercici sense dèficit i amb un romanent de tresoreria de 1.304.984 euros, xifra que representa prop d’un milió d’euros més que l’any passat. En funció del que dictamini la llei de pressupostos generals de l’estat, es determinarà si aquests diners es destinen o no a reduir dèficit.

 

Pel que fa a les provisions per insolvències (morosos) la xifra se situa també en termes molt semblants al 2018. En relació a amortitzacions de préstecs, l’Ajuntament va pagar aquest 2019 9,1 milions d’euros, als quals s’han d’afegir 863.000 euros més en interessos.

 

L’alcalde i regidor d’Hisenda, Valentí Junyent, ha fet una valoració positiva de les dades econòmiques del 2019, un any que se situava a cavall de dos mandats municipals. “Hem de felicitar-nos per l’esforç que ha fet tothom per continuar mantenint l’endeutament en línia descendent. Cal fer un agraïment al govern, als professionals de la casa i a tothom que ho ha fet possible per la comprensió i la complicitat”.

 

Podeu consultar totes les dades en el document de liquidació de pressupost 2019

Documents relacionats

Dades tancament pressupost 2019
  • imagen