El Ple de juny insta Adif a millorar la línia de Renfe i els serveis higiènics de l'estació de Manresa

Arran d’una proposta de la CUP i esmenada per CiU, el ple ha aprovat la creació d’una comissió per estudiar possibles usos de solars que han quedat buits a causa de la davallada immobiliària i que es poden convertir en horts urbans.

El ple municipal de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics una proposició de CiU amb una esmena de la CUP en la qual es requereix ADIF, entitat pública empresarial local de l’Administració de l’Estat, en la seva qualitat d’ens gestor de les estacions de tren de la xarxa a la que és incorporada Manresa, l’oferiment al públic a la major brevetat d’uns serveis higiènics moderns i eficients a l’estació del nord en les degudes condicions d’accessibilitat i manteniment.

Així mateix s’ha acordat manifestar el desacord de l’Ajuntament de Manresa amb la manca d’inversions previstes pel tram ferroviari Manresa-Barcelona i exigir que es modifiqui el contracte signat entre la Generalitat i RENFE per incloure-hi millores en aquesta línia que permetin escurçar la durada i comoditat del trajecte.

El Ple ha aprovat per 20 vots afirmatius (CiU, PSC, ERC i CUP) i 5 abstencions (PP i PxC) una proposició del Grup Municipal de la CUP i esmenada per CiU a favor d’ampliar l’oferta d’horts urbans, a causa del creixent interès de la població per consumir productes de proximitat. El grup de CiU ha proposat un moció per obrir el ventall d’activitats a les quals es podrien destinar els terrenys. Una comissió estudiarà aquests possibles usos.

A la mateixa sessió s’ha aprovat una proposició del Grup Municipal del PSC amb una esmena de CiU sobre l’adequació del solar de la Fàbrica Nova i perquè la propietat mantingui la tanca perimetral, la neteja de la brutícia i els tolls d’aigua. L’acord ha estat aprovat per tots els grups (CiU, PSC, ERC, PP i CUP) i l’abstenció de PxC.

Durant el ple també s’ha aprovat per unanimitat el protocol per a la prevenció i la intervenció en situacions de maltractament a la infància i adolescència a la Comarca del Bages.

També,a proposta de la CUP, l’Ajuntament ha aprovat una moció per mostrar la seva oposició a que la Direcció General de Trànsit implanti l’obligatorietat de l’ús del casc als usuaris de la bicicleta en entorns urbans. S’ha aprovat per 19 vots afirmatius (11 CiU, 3 PSC, 3 ERC i 2 CUP), 3 vots negatius (3 PP) i 3 abstencions (2 PxC i 1 PSC – per absència d’una regidora).

A proposta del Grup Municipal del PSC també s’ha aprovat una declaració en contra de la reforma de l’Administració local promoguda pel Govern de l’Estat. El ple l’ha aprovat per 20 vots afirmatius (CiU, PSC, ERC i CUP) , 3 vots negatius (PP) i 2 abstencions ( PxC).

Així mateix, a proposta d’ERC, el ple va demanar al govern d’Aragó la retirada de la Llei de llengües aprovada el 9 de maig passat en la qual del català se’n diu LAPAO i l’ragonés LAPAPYP. Es va aprovar per 20 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC, 3 ERC i 2 CUP) , 3 vots negatius (3 PP) i 2 abstencions (2 PxC).