El bus urbà de Manresa serà gratuït a partir de demà per a afavorir els treballadors d’activitats essencials

Aquesta gratuïtat es mantindrà, de moment, fins al 9 d’abril, mentre  sigui vigent el RD 10/2020, de 29 de març, que restringeix la mobilitat laboral a les persones que treballen en serveis essencials.

imagen

El bus de Manresa serà gratuït a partir de demà per a afavorir als treballadors que realitzen treballs d’activitats essencials. L’Ajuntament de Manresa i Manresa Bus se sumen així  a la decisió adoptada avui per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona.

Aquesta mesura inclou el servei a la província de Barcelona a Metro, TRAM, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies de Catalunya; i els busos TMB, busos metropolitans de la AMB, els de la direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l’AMTU, com és el cas de Manresa.

Aquesta decisió es fa  amb l’objectiu de reconèixer l'esforç particular de les persones que presten aquests serveis essencials per al sosteniment de la societat en aquests moments de tanta dificultat i amb la voluntat de minimitzar els riscos de contagi, no havent-se de validar els títols.

A nivell operacional amb l'empresa concessionària s’ha decidit que durant el servei s s’obriran  les portes del darrera (no la de davant) i s'impedirà la validació dels títols per part dels usuaris. Per tal de comptabilitzar el passatge, el  conductor emetrà un bitllet senzill (sense cost) que guardarà ell.

Cal recordar que el bus urbà de Manresa, des de diumenge passat, 29 de març, té en vigor uns nous horaris que  s’adapten a la situació d’emergència sanitària i a la restricció de mobilitat que estableix l'estat d'alarma a causa del Covid-19. Tot i l’ajust, Bus Manresa manté cobertura i horaris a totes les franges diàries i a totes les línies. 

Recordar també que es continua duent a terme unes neteges i desinfeccions especials diàries a tots els autobusos urbans i parades, i que  l'ocupació màxima dels autobusos continua estant fixada al 33%, per mantenir la distància entre usuaris i evitar contagis.

Documents relacionats

  • imagen