El Ple d'abril aprova un pla de microcrèdits per donar suport als emprenedors

El ple municipal de l’Ajuntament de Manresa també ha aprovat la modificació dels Estatuts de la Fundació Fira Manresa així com l’ordenança reguladora de les reserves especials per a persones amb mobilitat reduïda.

El Ple Municipal del mes d’abril ha aprovat les bases d’un nou pla per a la concessió de microcrèdits per afavorir la creació i modernització d’empreses a Manresa per a l’any 2013. El pla contempla dues línies de microcrèdits destinats a dos tipus de beneficiaris, els primers són ajuts destinats a la creació d’empreses i els segons, a la modernització de les activitats econòmiques. El pla ha estat aprovat per 23 vots afirmatius (11CiU, 4 PSC, 3 ERC, 3 PP i 2 PxC), i 2 abstencions (2 CUP). 

En la mateixa sessió s’ha aprovat també la modificació dels estatuts de la Fundació Fira Manresa amb l’objectiu de simplificar i optimitzar la seva estructura de funcionament. El Ple l’ha aprovat per 23 vots afirmatius (11 CiU, 4PSC, 3 ERC, 3 PP i 2 PxC), i 2 abstencions (2 GMCUP). Ens els nous estatuts, l’Ajuntament de Manresa incrementa el seu número de representants del Patronat, el qual incorpora representants del Gremi D’Hoteleria, de la Cova de Sant Ignasi i de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia. 

El ple ha aprovat també, per unanimitat, l’Ordenança reguladora de les reserves especials d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta és la primera ordenança que regula aquests estacionaments i que vol donar resposta a la manca de senyalització personalitzada d’aquest tipus de reserves així com l’augment de persones que disposen d’una targeta per ocupar-les. El text de l’ordenança estableix que les reserves poden ser de tres tipus: reserves especials d’ús públic; reserves especials d’ús privatiu a petició d’establiments i activitats particulars; i reserves especials d’ús privatiu a petició de particulars. 

Durant el ple, s’ha aprovat per unanimitat un proposició del grup municipal de la CUP per exigir a ADIF una gestió responsable, i d’acord amb la legislació vigent, dels residus que genera a l’estació de Manresa. 

Un altre proposició dels grups municipals de la CUP i d’ERC a favor d’adequar la imatge del Saló de Plens de l’Ajuntament de Manresa per tal de fer-la digna de la commemoració del 300 aniversari de la crema de la ciutat a mans de l’exèrcit borbònic, ha estat aprovada per 18 vots afirmatius (11 CiU, 3ERC, 2 PxC i 2 CUP), 3 vots negatius (3 GMPP) i 4 abstencions (4 
GMPSC). El ple ha acordat “que es realitzin els canvis necessaris en la imatge del Saló de Plens de l'Ajuntament de Manresa a fi i efecte de fer-se digna de la commemoració de la crema i destrucció de la ciutat el dia 3 d'Agost de l'any 1713 i de la memòria de tots els manresans i manresanes assassinats i damnificats per la repressió de l'exèrcit borbònic al llarg dels darrers tres segles.” 

El ple ha aprovat també una proposició del Grup Municipal d’ERC per declarar Manresa “Ciutat Lliure de Circs amb Animals”. El regidor Joan Vinyes, portaveu del Grup Municipal d’ERC, ha formulat una esmena in voce de caire tècnic per tal que en el títol de la moció s’incorpori la paraula “salvatges” darrera de la d’”animals”. El Ple l’ha aprovat per 18 vots afirmatius (11 CiU, 3 ERC, 2 PxC i 2 CUP), i 7 vots negatius (4 PSC i 3 PP). 

En la mateixa sessió s’ha aprovat una esmena de substitució de CiU a proposició presentada per ERC – que no ha prosperat- per donar suport als corresponsals de Catalunya Ràdio i la defensa del servei públic dels mitjans de comunicació catalans. Finalment, el ple ha acordat instar a direcció de Catalunya Ràdio a fixar una delegació territorial per a la Catalunya Central i que l’equip de govern faci arribar a la direcció de Catalunya Ràdio una proposta concreta d’ubicació física per a la delegació territorial de Catalunya Ràdio a la Catalunya Central. L’acord s’ha aprovat per 15 vots afirmatius (11 CiU i 4 PSC), 7 vots negatius (3 ERC, 2 PxC i 2 CUP) i 3 abstencions (3PP). 

Ordre del dia Ple ordinari 18-4-2013