Manresa Jove i el CAE impulsen Òrbita Jove, un juliol ple d’activitats de lleure per a nois i noies de 13 a 17 anys

És una nova proposta inclosa dins la programació d’Estiu Jove que té l’objectiu de reforçar el sentiment de pertinença a la ciutat i el coneixement dels diferents espais de Manresa. Es guardaran les distàncies de seguretat i les activitats poden tenir canvis en funció de la situació sanitària. El casal només es realitzarà si la zona sanitària de la Catalunya Central entra a la fase 3. Es retornaran els diners si al final les activitats no es poden realitzar.

imagen

Dins la programació d’Estiu Jove 2020, el CAE i Manresa Jove (Ajuntament de Manresa) impulsen Òrbita Jove, una nova proposta de lleure que consisteix en tres setmanes plenes d’activitats molt variades adreçades a joves de 13 a 17 anys (nascuts entre el 2003 i el 2007).

 

El casal seguirà totes les mesures d’higiene i seguretat i només es realitzarà si la zona sanitària de la Catalunya Central entra a la fase 3. Igualment, les activitats poden patir canvis en funció de la situació sanitària. Es retornaran els diners si al final el casal no es pot dur a terme.

 

Òrbita Jove neix de la idea que el temps de lleure és un espai on les persones desconnecten de les seves obligacions, un espai de satisfacció personal, on es gaudeix de forma col·lectiva amb les altres persones, creant així un sentiment de grup, molt important al llarg de l’adolescència i també de la joventut. 

 

Amb aquest casal es vol potenciar el sentiment de pertinença i arrelament a la ciutat, donant a conèixer diferents espais de Manresa, com ara l’Anella Verda, els parcs de la ciutat o els seus equipaments. També divulgant el coneixement de la història local i dels seus fets singulars, sempre des d’una vessant d’educació en el lleure.

 

El programa preveu activitats lúdiques (jocs esportius, jocs de destresa, habilitat, d’equilibris, jocs d’aigua, room scape); tallers (mural, imatge, cuina); activitats esportives (hoquei, intercross); sortides i excursions (travessa-bivac, acampada, joc d’orientació), sortides a la natura (Anella Verda, Collbaix, la Font de l’Arrel i la Font Giralda) i visites a equipaments (Espai Jove Joan Amades, Casal de joves la Kampana). Les activitats estaran desenvolupades per un equip titulat i amb una alta capacitat de treball en equip i de creació de motivació.

 

 

Dates, horaris, inscripcions i preus

Òrbita Jove estarà dividit en 4 setmanes: del 29 de juny al 3 de juliol, del 6 al 10 de juliol, del 13 al 17 de juliol i del 20 al 24 de juliol. L’horari serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h, més activitats extraordinàries de bivac els dijous.

 

Les inscripcions es podran realitzar a partir del dia 1 de juny a través del formulari de la web del CAE. Per a més informació es pot trucar al CAE (623 015 971). El preu del casal és de 50 euros per setmana.

Documents relacionats

  • imagen