L’ampliació del pas de vianants a la cruïlla entre la Carretera de Vic i el carrer Infants es farà aquesta nit

Els treballs formen part de les actuacions destinades a eixamplar l’espai per a vianants en diversos punts de la ciutat. Es regularà el trànsit donant pas alternatiu als vehicles. Durant aquesta nit de divendres a dissabte, també es pintaran dos passos de vianants al carrer Guimerà (Crist Rei i Sant Joan Baptista La Salle) i se senyalitzarà l’ampliació de la vorera entre la plaça Infants i el carrer Puigterrà de Dalt. Dilluns s’inicien els treballs al carrer Súria. L’actuació total preveu actuar al llarg de dos quilòmetres de la ciutat.

imagen

Els treballs per ampliar l’espai públic per a vianants al llarg de dos quilòmetres de carrers de Manresa continuaran aquesta nit de divendres a dissabte en tres punts clau de la ciutat: a la cruïlla entre la Carretera de Vic, el carrer Infants i el carrer Sant Joan Baptista La Salle; al carrer Guimerà, i a la plaça Infants.

 

A la cruïlla entre la Carretera de Vic, el carrer Infants i el carrer Sant Joan Baptista La Salle —on ja s’han tret les baranes dels xamfrans— s’ampliarà l’actual pas de vianants i es pintarà l’ampliació de la vorera d’acord amb el nou pas. Es tracta d’un punt que es considera clau en l’itinerari entre el Centre Històric i el centre de la ciutat. Amb motiu d’aquests treballs, s’ocuparà part de la calçada de Carretera de Vic. Es regularà el trànsit donant pas alternatiu als vehicles.

 

A la plaça Infants es pintarà el tram d’ampliació de vorera entre la plaça i l’accés al carrer Puigterrà de Dalt, motiu pel qual aquest punt quedarà tallat al trànsit mentre es faci la intervenció. 

 

Per últim, durant la nit es pintarà també el pas de vianants entre el carrer Guimerà i el Passeig Pere III (Crist Rei) i el pas de vianants entre el carrer Guimerà i carrer Sant Joan Baptista La Salle. Es tallarà el trànsit de vehicles al Guimerà des del carrer Canyelles fins al carrer Circumval·lació.

 

Les actuacions continuaran dilluns al carrer Súria, des de la plaça Mossèn Planas fins al carrer Aragó. En aquest tram, s’eliminarà l’aparcament de zona blava i de motos del costat dels números imparells per tal d’ampliar l’espai destinat als vianants. També es traurà la zona de càrrega i descàrrega i l’àrea de residus, que en aquest cas es traslladen a l’altre costat del carrer (números parells). L’aparcament de zona blava del costat parell es manté i el carril bici passa del costat parell a l’imparell.

 

 

Garantir les distàncies de seguretat

L’actuació per ampliar l’espai públic per a vianants al llarg de dos quilòmetres de carrers de la ciutat es fa cada dia més visible. Ja s’ha actuat també al carrer Guimerà i entorn del Mercat de la Sagrada Família. De mica en mica, s’aniran adaptant més carrers de la ciutat fins a arribar a una extensió total de dos quilòmetres. 

 

L’objectiu dels treballs és garantir la distància mínima de separació de dos metres entre la ciutadania i, per tant, la seva seguretat, atès l’increment progressiu de la mobilitat que es va produint amb l’entrada en vigor de les diferents fases de desescalada. Amb l’actuació, també es vol afavorir i potenciar el comerç local, donant més espai a la ciutadania perquè pugui realitzar les seves compres i facilitant els circuits a peu.

 

Tal com ja va explicar l’Ajuntament de Manresa, és previst que els treballs —que tenen un cost de 140.000 euros— s’allarguin al voltant d’un mes. L’actuació coincideix amb la campanya de tiquets i bonificacions als pàrquings municipals que té per finalitat facilitar l’aparcament, i també amb el repartiment de vals d’aparcament gratuït a la zona blava i de viatges en bus també gratuïts.

 

Es tracta d’actuacions que formen part del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que va ser aprovat amb el suport de tots els grups polítics del consistori. El pla contempla accions en diversos àmbits, entre les quals també destaca la concessió d’ajuts directes i microcrèdits —destinats a persones autònomes i a empreses— per valor de 465.000 euros o la bonificació del 50% de la taxa de terrasses per a bars i establiments de restauració, entre altres mesures que s’aniran anunciant en els pròxims dies.

Documents relacionats

  • imagen