L’Ajuntament de Manresa expressa el condol per la mort de l’exalcalde Juli Sanclimens i decreta tres dies de dol oficial

El consistori municipal expressa el condol per la mort de Juli Sanclimens i Genescà, que va ser alcalde de Manresa entre 1987 i 1995, a banda de diputat al Parlament de Catalunya, president del Consell Comarcal del Bages i impulsor d’entitats socials i culturals. L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol, a partir de les 2 d’aquest migdia, fins dilluns a la mateixa hora, quan ja s’haurà celebrat el funeral.


imagen

L’alcalde i la corporació municipal de Manresa expressen el seu condol per la defunció de Juli Sanclimens i Genescà, que ha mort aquesta matinada, a l’edat de 84 anys. L’alcalde Valentí Junyent ha signat una resolució per la qual decreta tres dies de dol oficial a la ciutat, a partir de les 2 d’aquest migdia, fins al proper dilluns, 15 de juny, a la mateixa hora.

 

Durant aquest període, les banderes de la casa consistorial onejaran a mig pal. El funeral tindrà lloc el proper dilluns, a les 11 del matí, a la basílica de la Seu.

 

Juli Sanclimens i Genescà, nascut a Manresa el 29 d’agost de 1935, va accedir a l’alcaldia de Manresa el 30 de juny de 1987, després que la candidatura que encapçalava, de Convergència i Unió, fos la més votada i assolís 12 regidors en les eleccions del 10 de juny d’aquell any. Va rellevar en el càrrec Joan Cornet i Prat, que havia estat alcalde des de 1979. A les eleccions de 1991, Sanclimens va ser reelegit alcalde després que la seva formació va tornar a assolir la victòria, amb 12 regidors. Juli Sanclimens va ser alcalde fins al 1995.

 

Graduat en direcció d’empreses per l’IESE, Juli Sanclimens es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya el 1976 i formà part del Comitè Executiu Nacional d’aquesta formació. Va ser diputat al Parlament de Catalunya entre 1984 i 1995, primer president del Consell Comarcal del Bages, i president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (1987-95). Igualment, va formar part del Patronat Català Pro Europa i del Comitè de Presidència del Consell de Municipis i Regions d’Europa.

 

Ha format part de la vida associativa i cultural de la ciutat. Ha estat president o directiu d’entitats culturals o esportives, com l’Orfeó Manresà, l’Agrupació Cultural del Bages o el Manresa Esportiu Bàsquet, entre altres.  

Documents relacionats

  • imagen