El Centre Històric estrena un cicle d’actuacions musicals al carrer amb l’objectiu de dinamitzar-ne els barris

Sota el títol ‘L’Hora Feliç’ el programa pretén reprendre la dinàmica social i econòmica que nodreix el teixit d’establiments que donen vida al Centre Històric de la ciutat, a través d’una proposta cultural que doni suport a un sector molt afectat per la crisi. La iniciativa s’ha dissenyat tenint en compte totes les mesures de seguretat i la normativa dictada a causa de la Covid-19.

imagen

La Regidoria del Centre Històric de l’Ajuntament de Manresa organitza un cicle d’actuacions musicals que es portaran a terme en diferents places durant la segona quinzena de juny amb el propòsit de contribuir a la dinamització global dels diferents barris que l’integren.

 

Sota el títol ‘L’Hora Feliç’ el programa tracta de satisfer les demandes sorgides des de l’àmbit del comerç i la restauració, amb la perspectiva de reprendre, amb les precaucions que imposa l’actual situació sanitària, la dinàmica social i econòmica que nodreix el teixit d’establiments que donen vida al Centre Històric de la ciutat, a través d’una proposta cultural que doni suport al sector, molt afectat per la crisi.

 

La proposta s’ha presentat aquest divendres 12 de juny al matí a la plaça Clavé, un dels escenaris on tindran lloc les actuacions, amb la presència Claudina Relat Goberna, regidora del Centre Històric; de Jordi Jet Serra, en representació de l’empresa Cultura del Bé Comú, que ha intervingut en la producció de la programació; d’Aina Font Torra, periodista que dirigirà el magazín que inclou la proposta; i de Jaume Altimiras, en representació de les associacions de comerciants del Centre Històric que participen en el projecte, que també compta amb la col·laboració de L’Antic i de la UBIC.

 

Cinc dies, cinc places

Un total de cinc sessions formen part de la programació de ‘L’Hora Feliç’,que començarà dimecres 17 de juny a la plaça d’Europa, amb l’actuació del conjunt Musilloc Trio, integrat per Jiri Vaclavik, Pep BaschyJosep Pinyot. L’endemà, dijous, dia 18, serà el torn d’Alba CaretaJofre Fité, el concert dels quals tindrà com a escenari la plaça Clavé. Divendres dia 19 la sessió tindrà com a protagonistes Sara RoyJordi Pinyot, que actuaran a la Plana de l’Om. Després del parèntesi del cap de setmana, les sessions es reprendran dijous 25 de juny a la plaça Gispert, on tindrà lloc l’actuació de Berta SalaMartí Riera.La cloenda del programa és prevista per a divendres 26 de juny. Els protagonistes d’aquesta darrera sessió seran Los Valientes.El conjunt format per Roger Rovira, Toni ComínArnau Polinario Uri Fontes farà sentir a la plaça Major, per mitjà d’una proposta de caràcter acústic que no inclourà bateria.

 

Totes les sessions es portaran a terme entre les 18:30 i les 20:00 h. Prèviament a cada actuació musical, tindrà lloc un magazín en viu, de mitja hora de durada, que serà conduït per la periodista Aina Font. Aquest magazín inclourà entrevistes a testimonis de diferents àmbits (comercial, cultural i associatiu, entre d’altres), a través dels quals s’intentarà prendre el pols a la vitalitat del Centre Històric. Tant el magazín com les actuacions pròpiament dites seran retransmesos en directe a través del canal d’Instagram de la Regidoria del Centre Històric (@ch_manresa), i també a través de tota la megafonia que estigui disponible als carrers i places d’aquesta àrea urbana, per tal que el missatge que es vol fer arribar per mitjà d’aquest esdeveniment impregni el conjunt de la zona.

 

La proposta pretén acompanyar totes aquelles persones que passegen, compren o s’asseuen en una de les terrasses del Centre Històric. No es tracta, doncs, d’un format de concert en el qual el públic s’hagi d’asseure per gaudir-ne. Tot i això, en cadascuna de les places on tindran lloc les actuacions s’habilitarà amb tanques un petit espai d’accés limitat amb un nombre de cadires que anirà en funció de la capacitat de cada plaça, sempre mantenint les distàncies i respectant la normativa establerta a causa de la Covid-19. A més a més, es distribuirà entre els assistents material sanitari com gel antisèptic i mascaretes. A banda, també es delimitaran amb tanques els diferents escenaris, amb l’objectiu d’evitar al màxim situacions de risc.

 

Per mitjà d’aquest seguit de mesures es pretén fer compatibles dos objectius: d’una banda, contribuir a generar una dinàmica propícia per a la reactivació del teixit social i comercial del Centre Històric. De l’altra, donar suport al sector artístic i cultural local —tots els grups estan arrelats al Bages—, respectant sempre els condicionants que imposa l’actual situació de crisi sanitària. 

 

El primer de més que vindran durant l’estiu

Aquest cicle d’actuacions musicals al Centre Històric representa el tret de sortida d’un estiu que comptarà amb més propostes culturals als carrers de Manresa que s’estan acabant de definir des de la Regidoria de Cultura, i de les quals ben aviat n’informarem.

Documents relacionats

  • imagen