L'alcalde de Manresa publica un nou ban davant de l'arribada a la fase 3 del pla de desescalada per la Covid-19

imagen

BAN


Valentí Junyent Torras, alcalde president de l’Ajuntament de Manresa,

 

FAIG SABER:


Que davant la persistència de la situació epidemiològica derivada del coronavirus Covid-19 (SARS-CoV-2) i de les mesures adoptades pels governs de la Generalitat i de l’Estat per fer front a la crisi sanitària generada per la malaltia -amb l’acord per la finalització de la pròrroga de l’estat d’alarma fins a les 00.00 hores del dia 21 de juny- l’Ajuntament de Manresa ha adoptat diverses disposicions per tal d’evitar-ne la propagació entre la població de la nostra ciutat, que s’han fet públiques en diferents Bans d’alcaldia signats els dies 16 i 25 de març, 8 d’abril, 18 de maig i 1 de juny de 2020.

 

Davant de l’entrada efectiva de la nostra ciutat en la Fase 3 del pla de desescalada, aquest dilluns dia 15 de juny, i amb la voluntat de fer la màxima difusió de les noves mesures que seran d’aplicació al llarg d’aquesta fase per a les ciutadanes i ciutadans de Manresa i, alhora, de mantenir la màxima vigilància sobre el compliment d’aquestes mesures i reforçar la seva eficàcia en la lluita contra la malaltia,

 

DISPOSO:


- Demanar a la ciutadania que respecti degudament les normes previstes en l’Ordre SND/458/2020, de 30 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

 

- Advertir que continua vigent l’estat d’alarma i la restricció de mobilitat entre unitats territorials. Cal tenir en compte que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central i Girona conformen una única unitat territorial. En aquesta unitat territorial formada per les regions sanitàries que es trobin a la fase 3 s’ha autoritzat, entre d’altres qüestions:

 

• La circulació dins de la unitat territorial que conformen aquestes regions sanitàries en grups de màxim 20 persones.

 

• Les franges horàries s’eliminen per a totes les activitats.

 

• Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi al 50% l'aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

 

• Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, sempre que no superin el 50% de l’aforament i es permet el servei a la barra amb distància de seguretat. Pel que fa a les terrasses es permet el 75% d’ocupació de les taules autoritzades.

 

• S’obren al públic cinemes, teatres i auditoris amb les condicions següents: limitant l’aforament al 50%, amb butaques preassignades i caldrà garantir la distància de seguretat de 2 metres a les cues d’entrades i sortides d’espectadors; a més, s’hauran d’establir sistemes de control d’aglomeracions quan hi hagi més de 50 persones. És obligatori l’ús de mascareta sempre que no sigui possible garantir la distància física de 2 metres amb altres persones.

 

•En la pràctica esportiva a l’aire lliure i a les instal·lacions esportives a l’aire lliure, es podrà fer activitat esportiva en grups de fins a 20 persones, sense contacte físic, i sempre que no se superi el 50% de l’aforament màxim permès. Està permesa la pràctica d’esports per parelles, sempre sense contacte físic, mantenint la distància social de 2 metres.

 

• En les instal·lacions esportives cobertes i centres esportius es podrà fer activitat esportiva en grups de fins a 20 persones, sense contacte físic, i sempre que no se superi el 50% de l’aforament màxim permès. No és necessari concertar cita prèvia. Es poden utilitzar els vestidors i les zones de dutxes. Cal garantir la neteja i desinfecció de les instal·lacions.

 

• S’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments, cremacions i llocs de culte. També hi ha una ampliació a la resta de cerimònies religioses de caràcter social (casaments, batejos...).

 

• Reobren discoteques i bars d'oci nocturn amb un terç d’aforament amb la prohibició de ballar i altres restriccions.

 

• La pràctica d’activitats de turisme actiu i natura en grups de fins a 30 persones i mitjançant cita prèvia.

 

• Es mantenen les mesures de seguretat per a piscines recreatives i platges.

 

• S’estableixen condicions per al desenvolupament de les activitats de lleure per a infants i joves, en grups de 10 persones, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i de 200 persones en espais a l’aire lliure.  

 

• L’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un 50% de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.

 

• S’estableixen condicions per a l’obertura d’establiments de jocs i apostes.

 

• Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.

 

- Establir la prohibició de fer fogueres de Sant Joan a la ciutat i la recomanació de restringir la celebració de les revetlles en les següents condicions: 

 

•En grups reduïts de persones (familiars o amics).

 

•Mantenint les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó.

 

•Si es fa ús de pirotècnia, no fer servir el gelhidroalcohòlic: són incompatibles.

 

•Evitant compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

 

- Comunicar que, des de l’Ajuntament de Manresa, es continuen adoptant les mesures corresponents per posar en funcionament de forma progressiva, amb mesures específiques, amb limitacions i restriccions d’aforament, i amb estrictes condicions d’higiene i seguretat els diversos equipaments municipals.

 

- Recordar que des del 21 de maig, és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. La mesura s’afegeix a l’obligatorietat de l’ús de mascareta al transport públic ja establerta el 3 de maig.

 

- Reiterar als establiments i locals oberts al públic el compliment estricte de les mesures d’higiene exigibles, tant pel que fa a la clientela com als seus treballadors i treballadores, així com dels límits establerts pel que fa a l’aforament. Així mateix, demanar als clients i clientes d’aquests establiments que adoptin les mesures de seguretat i higiene recomanades i respectin en tot moment les indicacions dels establiments per evitar aglomeracions i situacions que puguin propiciar el contagi de la malaltia.

 

- Establir que els serveis d'inspecció municipals i la Policia Local, en l’àmbit de les seves competències, vetllaran pel compliment de les mesures recollides en les diferents ordres que regulen les diferents fases del Pla de retorn a la nova normalitat.

 

- Instar la ciutadania de Manresa a seguir les normes sobre la distància mínima de seguretat de dos metres, a protegir-se amb la mascareta en cas de no poder-les complir i a practicar les mesures d’higiene personal, a casa i a la feina, rentant-se sovint les mans. 

 

- Convidar als manresans i manresanes a mantenir el seu comportament exemplar que ha propiciat el pas a la fase 3 del pla de desescalada, i demanar que persisteixen en aquesta actitud per poder continuar avançant gradualment cap a la normalitat.

 

El que es publica per a general coneixement,

 

Manresa, 15 de juny de 2020

L’alcalde

Documents relacionats

  • imagen