L’Ajuntament de Manresa inicia el procés de relleu pactat a l’alcaldia amb la renúncia de l’alcalde Valentí Junyent

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat aquest vespre, un cop acabat el Ple Municipal ordinari del mes de juny, la renuncia al càrrec, en compliment de l’acord de govern signat fa un any entre els grups d’ERC i Junts per Manresa. El procés de relleu acordat finalitzarà el proper dissabte, 27 de juny, amb l’elecció de Marc Aloy com a nou alcalde.


imagen

Valentí Junyent ha signat aquest vespre la renúncia al càrrec d’alcalde de Manresa, en compliment de l’acord de govern signat el juny de 2019 entre els grups d’ERC i Junts per Manresa, que preveia que Junyent seria alcalde el primer any de l’actual mandat, i Marc Aloy ocuparia el càrrec els tres anys següents.

 

D’aquesta manera s’inicia el procés de relleu pactat a l’alcaldia. Valentí Junyent ha signat la renúncia un cop finalitzat el Ple Municipal ordinari de juny, l’últim que ha presidit com a alcalde, després d’haver ocupat el càrrec des del 2011 i durant el primer any de l’actual mandat. Ell mateix, en l’inici del ple d’avui, s’ha adreçat als regidors i regidores per agrair-los “les facilitats que m’heu donat” al llarg dels 128 plens municipal que ha presidit, des de 2011.

 

A més de la renúncia al càrrec, Junyent ha signat també la  convocatòria del Ple Municipal extraordinari que tindrà lloc el proper dimarts, 23 de juny, a les 5 de la tarda, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, que tindrà com a punt únic la presa de raó de la seva renúncia al càrrec d’alcalde. En aquell mateix ple, Valentí Junyent pronunciarà el discurs de comiat i és previst que hi intervinguin també la resta de grups.  Al ple de comiat de Valentí Junyent l’aforament serà limitat i s’hi permetrà l’assistència per rigorós ordre d’arribada. Un cop finalitzat aquest  ple, l’alcalde accidental passarà a ser l’actual primer tinent d’alcalde, càrrec que ocupa Marc Aloy.

 

Immediatament després, el mateix dia 23, es convocarà la sessió extraordinària per a l’elecció del nou alcalde, que tindrà lloc el dissabte 27 de juny, a les 12 del migdia, al teatre Kursaal de Manresa. El necessari compliment de les mesures de seguretat, distanciament i higiene decretades amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 fa que l’aforament al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa quedi molt reduït. Per aquest motiu, els dos grups que formen el govern van acordar que el ple extraordinari tindrà lloc a la Sala Gran del teatre Kursaal, que permetrà més assistència de públic i un desenvolupament més còmode de la sessió. 

 

A partir de demà, divendres, es podran obtenir localitats per assistir a la Sessió Extraordinària al Kursaal. Es podrà fer a través d’aquest enllaç, o bé a les taquilles del teatre, que estan obertes de dimarts a dissabte, d’11 a 1 del migdia. En compliment de les mesures decretades, l’aforament del teatre serà limitat i les localitats seran preassignades.

 

En les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va obtenir 9.119 vots i 8 regidors i regidores, mentre que la de Junts per Manresa (JxM) en va sumar 9.109 i el mateix nombre de seients al Saló de Sessions. Tots dos grups, que ja havien compartit govern en el mandat anterior, sumen 16 dels 25 regidors i regidores del consistori i van acordar reeditar el pacte de govern. El 14 de juny de l’any passat, al parc de la Seu, van signar un pacte que preveia que Valentí Junyent fos alcalde el primer any de mandat, i després fos substituït per Marc Aloy, per ocupar el càrrec fins al 2023. L’endemà, 15 de juny, al Saló de Sessions, Valentí Junyent fou escollit alcalde per tercera vegada. En total, Junyent, haurà ocupat el càrrec durant un període de nou anys, de 2011 a 2020.

Documents relacionats

  • imagen