Conductàlia 2014 reunirà uns 600 joves al Kursaal per conscienciar-los sobre seguretat viària

Uns 600 inscrits ja per la nova edició de Conductàlia, una jornada de seguretat viària adreçada a estudiants de cursos superior d'ESO.

Dijous 30 d’octubre se celebrarà una nova edició de Conductàlia, la jornada de seguretat viària adreçada a estudiants dels cursos superiors d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius. La jornada, que consta d’una primera part de ponències i un simulacre posterior, té l’objectiu de conscienciar els assistents sobre diversos aspectes de seguretat viària. Aquesta edició estarà centrada en dos eixos: els perills de conduir un vehicle i de ser vianant. De moment ja hi ha uns 600 inscrits i es preveu que aquesta xifra pugui augmentar els propers dies.
 
Com cada any, Conductàlia és liderada pel Montepio de Conductors però compta amb la implicació i la col•laboració d’un gran nombre d’entitats i persones: Servei Català de Trànsit, Protecció Civil, Policia Local de Manresa, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM Manresa, Institut Guttmann i enguany, com a novetat, hi participaran també el magistrat José Manuel del Amo i la metgessa forense Maria Mercè Basas.
 
La jornada, que serà conduiïda pel periodista de TV3 Enric Oller,  tindrà lloc el dia 30 d’octubre, al teatre Kursaal de Manresa, a partir de les 10 del matí. Primer es farà un torn d’intervencions de cada una de les entitats organitzadores en què es tractarà, de manera breu i molt amena, diferents aspectes:
•“Recorda: el motorista és més vulnerable. Estratègies per evitar accidents de trànsit”, a càrrec d’Albert Jarne, tècnic d’Educació per a la mobilitat segura del Servei Català de Trànsit.
•“PAS (protegir-se, avisar i socórrer)”, a càrrec de Xavier Jovés, tècnic de Protecció Civil
•“ Tot depèn de tu” (acció compresa dins la campanya No et saltis el Pas 2014), a càrrec de Carles X. Muñoz Tobias, sergent de la Policia Local de Manresa
•“Gaudeix de la moto, no t’hi juguis la vida”, a càrrec d’Avelí Garcia Sala, sotsinspector cap de la Àrea Regional de Trànsit Central. Mossos d’Esquadra.
•“Seguretat i sensibilització emocional en un accident” , a càrrec de Ramon Vidal Collell, sergent responsable adjunt a l’Àrea d’Operacions de la Regió d’Emergències Centre. Bombers de la Generalitat
•“Què fer i què no fer davant accident trànsit”, a càrrec d’Àngel Olucha, infermer Base SEM Manresa.
•“Experiència personal després de tenir un accident de trànsit”, a càrrec de Mireia Sanz González, monitora del programa “Game Over, no te la juguis!” de prevenció de lesions medul•lars i cerebrals. Fundació Institut Guttmann
•“Efectes de l’alcohol i les drogues sobre la conducció”, a càrrec de Maria Mercè Basas Bacardit, metgessa forense de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya
•“Els accidents de trànsit: algunes conseqüències legals”, a càrrec de José Manuel del Amo, magistrat degà Jutjats de Manresa
Després d’aquestes intervencions, els joves es traslladaran a Crist Rei on viuran un simulacre d’accident de trànsit i veuran com treballen els cossos de seguretat, d’emergències i sanitaris.
 
Conductàlia s’ha presentat aquest matí al Montepio i el seu president, Joan Bertran, ha explicat que l’entitat se sent “orgullosa de la resposta que tenim sempre per part de totes les entitats que s’impliquen en aquesta jornada”.