El bus nocturn gratuït de Festa Major circularà la totalitat de la setmana fins a les dues de la nit

El servei es farà amb les línies 6 i 7 (de festius), que cobreixen la major part dels barris de Manresa. A més a més, la línia 8, que habitualment ja té servei fins a les 24 h, serà gratuïta a partir de les 22 h, convertint-se en bus nocturn durant aquesta franja de dues hores.

imagen

Manresa tornarà a tenir el servei gratuït de bus nocturn durant la Festa Major, tot i que amb alguns canvis respecte de les edicions passades. La Covid-19 ha fet modificar la Festa Major d’enguany –que es concentrarà del 26 al 31 d’agost– i, en aquest sentit, el servei de bus nocturn també s’ha adaptat a la nova situació.

 

D’entrada, el bus nocturn circularà la totalitat de la setmana (els anys anteriors ho havia fet quatre dies). El servei s’iniciarà ja dilluns 24 d’agost i fins al 31 d’agost, i rodarà cada dia i cada 30 minuts des de les 22 h fins a les 2 h, tenint en compte que els actes que s’han programat enguany acaben molt més d’hora (en les altres edicions el bus circulava fins a les 4.30 h). El canvi també es deu a la voluntat de facilitar transport públic gratuït tant a les persones que han anat a gaudir d’actes de la Festa Major com a aquells que s’han quedat prenent alguna cosa a la fresca a les terrasses de la ciutat.

 

El servei nocturn es farà amb les línies 6 i 7 (les línies de festius) que cobreixen la major part dels barris de Manresa. A més a més, la línia 8, que habitualment ja té servei fins a les 24 h, serà gratuïta a partir de les 22h, convertint-se així en bus nocturn durant aquesta franja de dues hores.

 

 

Incentivar l’ús del transport públic

Per tal que tota la ciutadania conegui el servei de bus gratuït es farà difusió d’aquesta campanya amb vinils als busos i a les principals marquesines. També es distribuiran 7.000 octavetes a comerços, terrasses, al Punt Lila i a altres punts d’interès amb la voluntat de donar a conèixer les possibilitats que ofereix el transport públic i d’incentivar-ne el seu ús.

 

En aquesta mateixa línia, s’emmarca la campanya d’estiu, en la qual el bitllet senzill passa a valer 1 euro i en la que també es recorda a la ciutadania que amb la T-10 cada viatge surt a 0,91 euros i que amb la T-Mes es poden fer viatges il·limitats durant tot el mes per 1 euro al dia.

Documents relacionats

  • imagen