La setmana vinent s’estrenen les exposicions “Viatgers Manresans” i “Fotografies Infantils per l'Anella Verda” al Casal de les Escodines i al centre cívic Selves i Carner

L’estrena de l’exposició i el lliurament de premis de “Viatgers Manresans” es farà dimarts 6 d’octubre al centre Cívic Selves i Carner. L’estrena de l’exposició i el lliurament de premis  del concurs de fotografia familiar per l’Anella Verda es farà dijous 8  d’octubre, al Casal de les Escodines.

imagen

Amb l’objectiu de promoure l’afició a la  fotografia a nivell amateur, tant per adults com per infants, la setmana que ve s’inauguren dues exposicions de fotografia als centres cívics de Manresa vinculades al cicle “Viatgers Manresans 2020”, i que enguany ha tingut una versió infantil amb fotografies per l’Anella Verda (recorregut del Casal de les Escodines a la Torre de Santa Caterina).

 

El cicle està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa, amb la col·laboració de Viatges Concord, Contrast Fotografia, Sobrerroca, GuiesBtt.Cat, Expert Juanola Photomaton, Villaplana Estudi Fotogràfic, Abacus Cooperativa, Fèmina, Fundació Catalunya La Pedrera, El Pati Vertical, EcoRail Cardener, Manresa Anella Verda, Meandre i Llibreria Parcir.

 

Centre cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16)

 

El concurs de fotografia Viatgers Manresans, al Centre Cívic  Selves i Carner, enguany arriba a la vintena edició amb un total de 20 fotografies de viatge presentades.

 

Es podrà visitar del 6 al 30 d’octubre, de dilluns a divendres, de les 17 a les 20 h.

 

L’exposició de les fotografies presentades a concurs s’inaugura el dimarts 6 d’octubre, a les 19.30 h,  amb el lliurament dels premis a la millor fotografia popular i la millor fotografia tècnica/artística, escollides per un jurat format per un membre de Foto Art Manresa, una persona de l’Ajuntament de Manresa i el guanyador de l’edició anterior.

 

A continuació, a les 20 h, es farà la primera vesprada de viatges: “Armènia, descobrint un llegat de la història en bicicleta “ una xerrada amb imatges a càrrec de Josep Valls Pellicer,  que hi va realitzar un viatge de 10 dies pedalant.

 

Armènia és un país mil·lenari carregat d’història. Tot i que dissortadament han patit nombrosos genocidis (i pèrdues del territori) els armenis conserven un sentiment molt especial  com a poble i una cultura profundament arrelada a tot el país. Amb una forta pressió russa a una banda i islàmica a l’altre, aquet estat ha estat lluitant històricament pel seu cristianisme, no ortodox, i la seva pròpia cultura fora de les pressions del seu entorn. Perquè Armènia és un tresor amagat, perfecte per descobrir pedalant, a poc a poc, en bicicleta.

 

Josep Valls és gerent de GuiesBtt.cat (www.guiesbtt.cat) i soci de Viajeenbicicleta.com (www.viajeenbicicleta.com).

 

Casal de les Escodines (c/ Sant  Bartomeu, 50)

 

Un total de 39 fotografies s’han presentat al concurs de fotografia per l’Anella Verda 2020. Són fotografies fetes per infants de 6 a 12 anys, al llarg de la caminada matinal que es va fer el passat 19 de setembre del Casal de les Escodines a la Torre de Santa Caterina.

 

El mateix 19 de setembre i prèviament a la caminada,  una trentena de persones (els fotògrafs amateurs i les seves famílies) van assistir a un taller de fotografia a càrrec de Josep Martínez de Foto Art Manresa (Casal de les Escodines, local de Foto Art Manresa) amb orientacions bàsiques de com observar a través d’una càmera o un dispositiu mòbil. Durant el recorregut es van fer parades d’observació d’elements patrimonials i d’elements de pedra seca a càrrec de Pau Collado, de Meandre.

 

El lliurament de premis de les fotografies de l’itinerari que els infants van presentar a concurs (un màxim de 3 per participant) es farà al Casal de les Escodines el dijous 8 d’octubre a les 18 h. El jurat que ha atorgat el primer i segon premi està format per una persona de Foto Art Manresa, una persona de l’Ajuntament de Manresa i un representant de l’Escola d’Art de Manresa.

 

L’exposició es podrà visitar del 8 al 30 d’octubre, de dilluns a divendres de les 17a les 20 h.

 

A continuació, a les 19 h (local de Foto Art Manresa, dins el Casal de les Escodines) es farà la segona vesprada de viatges titulada  “Fotografia de viatges: consells pràctics”, a càrrec de David Fajula,  fotoperiodista (davidfajula.com)

La xerrada vol donar resposta a aquells persones amants de la fotografia de viatges: què cal tenir en compte a priori? i durant el viatge?, i a tornada, com ho puc ordenar tot plegat?

 

Documents relacionats

  • imagen