L’Ajuntament amplia els horaris del cementiri per permetre una afluència de gent més ordenada i escalonada de cara a la festivitat de Tots Sants

L’aforament serà limitat i es controlarà l’accés a dins el recinte. La voluntat de les mesures és evitar possibles aglomeracions.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ampliarà els horaris de cementiri per permetre una afluència de gent més ordenada i escalonada de cara a la festivitat de Tots Sants. Així, el recinte obrirà en horari ampliat de matí i tarda de 9 a 18.30 h, des d’aquest dijous 22 d’octubre fins al 2 de novembre.

Per garantir el distanciament físic i evitar riscos amb motiu de la Covid, hi haurà accessos diferenciats per l’entrada (que serà per la porta principal) i la sortida (per les dues portes laterals). L’aforament serà limitat —segons els paràmetres que marca la normativa anti-Covid— i es controlarà l’accés al recinte. Si se sobrepassa el límit d’aforament, caldrà esperar el torn mantenint les distàncies de seguretat. Hi haurà personal per controlar-ho.

L’ús de la mascareta serà obligatori i caldrà mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres, així com minimitzar el contacte social. S’han habilitat dispensadors de gel hidroalcohòlic per la neteja i desinfecció de mans, que s’han col·locat als accessos i també en diferents punts del cementiri, per tal de poder utilitzar-lo abans i després d’utilitzar escales, contenidors, fer neteges o estar en contacte amb alguna superfície comú.

Es podrà netejar i dipositar flors en els nínxols, mantenint les mesures d’higiene i respectant la distància interpersonal entre no convivents. La utilització dels lavabos serà d’una persona en una, excepte aquelles persones que requereixin assistència, que ho podran fer acompanyades. No es podrà menjar ni beure dins el recinte ni en els seus accessos.

La voluntat de totes les mesures establertes és evitar possibles aglomeracions en un dels escenaris que podrien ser propicis per a la propagació de la Covid. L’Ajuntament de Manresa fa una crida perquè la ciutadania no esperi a darrera hora a visitar el cementiri. Recomana també limitar el temps d’estada al recinte i només utilitzar els bancs i seients que hi pugui haver en aquells casos que siguin de necessitat.

Documents relacionats

  • imagen