Els Serveis d’Atenció Integral de Manresa i del Bages impulsen el primer Grup de Famílies de Persones Trans de la comarca

La iniciativa s’emmarca en l’Octubre Trans, el mes en què es reivindica la despatologització de la transsexualitat

 

imagen

Aquest octubre es presenta al territori el primer Grup de Famílies de Persones Trans del Bages. La iniciativa s’emmarca en el marc dels actes de l’Octubre Trans, que reivindica la despatologització de la transsexualitat, també al territori. Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGTBI del Bages i de Manresa promouen aquest nou espai de trobada per a familiars o persones de l’entorn (amistats, parelles, etc.) de persones trans de la comarca. L’objectiu és compartir experiències, emocions, pors, dubtes, reflexions i fer una tasca d’acompanyament, aprenentatge i suport mutu.

 

Acompanyar

La idea d’impulsar aquest grup de famílies neix a partir de les necessitats detectades pels Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGTBI del Bages i de Manresa en observar que moltes famílies volen acompanyar el procés de trànsit del seu fill o filla, però els falten eines i informació. Per aquest motiu des del SAI del Bages i el SAI de Manresa es contacta amb unes mares de la comarca que participen en un grup de famílies de Barcelona per incentivar-les i que s’organitzin com a grup estable al Bages.

 

La presentació

La presentació del grup tindrà lloc de forma virtual el proper divendres 30 d’octubre a les 18 hores a través de la plataforma Zoom. Comptarà amb la participació de Mercè Alguersuari, membre del Grup Transfamília de Barcelona i responsable estatal de les famílies trans d’AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals) i Cecilia Comas i Antonia García, impulsores del Grup de Famílies de Persones Trans del Bages. L’objectiu és donar a conèixer el nou grup a altres famílies de la comarca que puguin estar interessades en aquest espai.

 

Inscripcions obertes

Per participar en l’acte virtual caldrà fer la inscripció prèvia a través del correu electrònic sai@ccbages.cat o bé al telèfon 93 693 03 63. Totes les persones participants rebran un correu electrònic amb l’enllaç per poder accedir a la sessió.  

 

La tasca del SAI

Existeixen dos Serveis d’Atenció Integral LGTBI a la comarca, el de l’Ajuntament de Manresa, que atén les persones de la ciutat, i el del Consell Comarcal del Bages, que atén les persones de la resta de municipis de la comarca. El SAI atén, informa i acompanya les persones LGTBI+, el seu entorn i la ciutadania en general. En concret, tramita el canvi de nom de la targeta sanitària i fa l’acompanyament en el canvi de DNI, per exemple. En paral·lel, promou les polítiques públiques sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere i realitza tasques d’assessorament i formació per a professionals. Finalment, impulsa la sensibilització i visualització de la diversitat per erradicar la LGTBIfòbia.

Documents relacionats

  • imagen