Dilluns vinent comencen les obres de millora de la urbanització del carrer del Balç

L’actuació té un pressupost de 359.273 euros (IVA Inclòs) i consistirà en la renovació de les xarxes de serveis existents, actualment obsoletes, la millora de l’accessibilitat i la renovació del paviment.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa iniciarà dilluns vinent, 2 de novembre, els treballs de millora de la urbanització del carrer del Balç, una de les joies del patrimoni turístic i històric de la ciutat, ubicat al Centre Històric. 

 

La intervenció que durà a terme té un doble objectiu: La renovació de les xarxes de serveis existents (clavegueram, aigua, electricitat i telecomunicacions), actualment obsoletes; i la millora de l’accessibilitat del carrer i la renovació del paviment.

 

L’actuació preveu la retirada del paviment existent, l’excavació i construcció d’una nova esplanada, la renovació de les xarxes de serveis i, finalment, la construcció d’un nou paviment, fet amb pedra de la Sénia i còdol de riu sobre llit de morter.

 

La superfície a urbanitzar és de 479,31 m2, i el cost previst de les obres és de 359.273,62 euros (IVA inclòs), dels quals 210.813 euros són aportats per l’Ajuntament i 148.461 euros pels Fons europeus FEDER. Les obres tenen una durada prevista d’uns cinc mesos.

 

El carrer del Balç és un passatge de traçat irregular i sinuós, amb trams esglaonats adaptats a la topografia existent i amb la presència de nombrosos trams coberts. Aquesta última característica, generada per la presència de nombrosos porxos construïts entre les cases d’ambdós costats del carrer –i que servien per aprofitar l'escàs espai que hi havia a l'interior de la ciutat emmurallada-, el converteix en un carrer medieval gairebé únic a Catalunya.

 

L’any 1987 s’hi va fer l’última intervenció de reforma d’aquest vial medieval, que va renovar part del paviment, les portes que el tanquen i l’enllumenat públic. Pel que fa al Centre d’Interpretació del carrer del Balç, les obres de construcció van finalitzar l’any 2011.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen