Se suspenen les misses programades al cementiri els dies 1 i 2 de novembre

Amb la voluntat de garantir el distanciament físic i per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19


imagen

L’Ajuntament de Manresa, amb al voluntat de reduir riscos per la Covid-19, ha decidit suspendre els cerimònies religioses previstes al cementiri de Manresa el dia de Tots Sants (1 de novembre), a les 12 h,  i Dia dels Difunts (2 de novembre), a les 16 h, que havien de ser oficiades pel rector de la Parròquia de Santa Maria de la Seu, Mn. Joan Hakolimana.

El nou decret de la Generalitat aprovat ahir sí que permet durant aquest cap de setmana la visita als cementiris. Cal recordar que l’Ajuntament de Manresa ha ampliat els horaris del cementiri per facilitar una afluència de gent més ordenada i escalonada. Des del 22 d’octubre passat i fins dilluns 2 de novembre el recinte obre en horari ampliat de matí i tarda, de 9 a 18.30 h.

Per garantir el distanciament físic i evitar riscos, s’han habilitat accessos diferenciats per l’entrada (per la porta principal) i la sortida (per les dues portes laterals). L’aforament és limitat —segons els paràmetres que marca la normativa anti-Covid— i es controla l’accés al recinte. Si se sobrepassa el límit d’aforament, cal esperar el torn mantenint les distàncies de seguretat. Hi ha personal per controlar-ho.

L’ús de la mascareta és obligatori i cal mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres, així com minimitzar el contacte social. S’han habilitat dispensadors de gel hidroalcohòlic per la neteja i desinfecció de mans, que s’han col·locat als accessos i també en diferents punts del cementiri, per tal de poder utilitzar-lo abans i després d’utilitzar escales, contenidors, fer neteges o estar en contacte amb alguna superfície comú.

La utilització dels lavabos és d’una persona en una, excepte aquelles persones que requereixin assistència, que ho poden fer acompanyades. No es pot menjar ni beure dins del recinte ni en els seus accessos.

L’Ajuntament de Manresa fa una crida perquè la ciutadania no esperi a darrera hora a visitar el cementiri. Recomana també limitar el temps d’estada al recinte i només utilitzar els bancs i seients que hi pugui haver en aquells casos que siguin de necessitat.

Reforç del servei de bus

Diumenge dia 1 de novembre el bus reforçarà el seu servei. La línia de transport interurbà que uneix Manresa i Sant Joan de Vilatorrada (amb parada al cementiri) circularà de 9 a 13.30 h i de 15 a 19 h amb una freqüència de pas de 30 minuts. Pel que fa a la línia de festius del Bus Manresa, que para al carrer Martí i Pol, proper al cementiri, l’horari serà de 8.10  a 22.40 h, amb una freqüència de pas de 60 minuts.

Documents relacionats

  • imagen