La TAVCC recupera el cicle «Contemporanis» amb una exposició de l’artista Konvent Berni Puig

L’exposició «Batalla» de Berni Puig, que podrà visitar-se a partir del diumenge 1 de novembre a l’Espai Plana de l’Om de Manresa, reprèn el programa d’exposicions «Contemporanis» de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central, suspès des del mes de març per la pandèmia de la Covid-19.

 

imagen

La Taula de l’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) recupera el cicle “Contemporanis” amb una exposició titulada «Batalla» de l’artista Berni Puig. La mostra es podrà veure a l’Espai Plana de l’Om de Manresa de l’1 al 30 de novembre, en horari de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h. L’exposició compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Ars Garriga Mir.

 

 Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) és un artista visual. En les seves obres, usa les geometries i els colors primaris per crear composicions que busquen el límit entre la figuració i l’abstracció, amb l’objectiu que sigui l’espectador qui acabi de completar l’obra a partir de la imaginació, el joc o la interacció amb la peça artística. L'artista forma part de l'equip del Centre Cultural i Artístic Konvent de Cal Rosal (Berguedà), un espai creatiu que dóna vida al patrimoni industrial en desús i acull artistes i projectes de tot el món.

 

«Batalla», la primera exposició individual de Berni Puig resultant de la recerca plàstica i conceptual dels darrers anys, reflexiona al voltant del conflicte i la seva representació en la cultura contemporània. L'artista convida a reflexionar sobre la contradicció existent en el tractament i la representació de la violència de la societat actual: malgrat l'existència d'un rebuig social generalitzat envers els conflictes bèl·lics i altres formes de violència explícita, és socialment acceptada la seva comercialització conceptual i la seva representació en el terreny lúdic. Berni Puig parteix d'aquest imaginari lúdico-bèl·lic per crear composicions originals en diferents formats plàstics.

 

En l’àmbit formal, el llenguatge de Berni Puig és fruit de la investigació al voltant dels materials, recursos plàstics i tècniques de muntatge/desmuntatge i packaging utilitzades per les grans multinacionals que s'emmarquen en la cultura del Do It Yourself.

 

Durant tot el mes de novembre es podran visitar pintures de mitjà i petit format, escultures, jocs inspirats en el llenguatge comercial actual i ceràmiques realitzades en col·laboració amb la ceramista Anna Benet. A més, tota la sala Espai Plana de l'Om sala serà intervinguda amb un mural “in situ” amb motiu de l’exposició.

 

Un projecte per difondre l’art contemporani més emergent

 

«Contemporanis» és un programa expositiu de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) que busca la difusió de l’art contemporani més emergent del territori. Amb aquest projecte, la TAVCC vol recuperar l’esperit originari de la Sala de la Plana de l’Om de Manresa, oferint l’oportunitat a joves creadors d’exposar les seves obres i donant resposta a una de les mancances més visibles de l’entrellat cultural manresà: l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

 

El projecte, nascut l’any 2019 en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, es basa en una convocatòria oberta i una posterior valoració d’un jurat per a la selecció de 3 projectes anuals que seran exposats durant un mes aproximadament a l’emblemàtica sala manresana.

L’exposició de Berni Puig és la tercera del projecte, precedida per les dels artistes Mònica Campdepadrós i Oriol Segon Torra. Les dues exposicions suspeses arran de la pandèmia de la Covid-19, d’Octavi Serra i Anna Benet, seran programades durant la primavera de l’any 2021.

 

La TAVCC va néixer l’any 2014 com a òrgan permanent, independent, consultiu, d’assessorament i d’intercanvi que té com a objectiu promoure, difondre i coordinar propostes d’arts plàstiques i creació contemporània. L’integren 16 entitats i representants de projectes singulars l’àmbit d’actuació de les quals està centrat en les arts plàstiques i visuals dins el marc geogràfic de la Catalunya Central i, fins al moment, ha consolidat 5 projectes que parteixen de la voluntat de donar visibilitat, cohesionar i vertebrar el sector de les arts visuals en el seu àmbit d’influència territorial.

 

Documents relacionats

  • imagen