Ecoviure manté el Fòrum Energia, que es farà aquest divendres en modalitat virtual

  • Sota el títol “Posa’t les plaques. La fotovoltaica, més fàcil que mai”, s’hi exposaran experiències d’èxit d’autoconsum fotovoltaic

  • Les inscripcions són obertes i poden fer-se a www.ecoviure.cat

imagen

Malgrat l’ajornament de la fira Ecoviure en modalitat presencial, aquest divendres se celebrarà el Fòrum Energia, la jornada professional que cada any es dedica a les energies renovables i que ja s’ha convertit en un referent per als professionals del sector. A causa de la situació de pandèmia, el Fòrum es farà totalment en línia però mantenint el programa que s’havia plantejat inicialment, amb la participació d’experts, administracions, empreses i professionals que exposaran diferents experiències al voltant de l’energia solar fotovoltaica. Les inscripcions per participar al Fòrum són obertes i poden fer-se al web www.ecoviure.cat. L’horari de la jornada serà de 10 del matí a 12.30 del migdia.

 

Ecoviure tindrà com a ponent inaugural David Villar, cap d’Unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat de l’Institut Català d’Energia, que parlarà sobre els reptes i oportunitats de la transició energètica a Catalunya. A continuació, el tècnic de l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Albert Vendrell, explicarà el suport que aquest organisme ofereix als municipis de la demarcació pel que fa a l’autoconsum fotovoltaic. La primera part de la jornada es tancarà amb la intervenció de Marc Rotllan, enginyer de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages, que parlarà dels incentius fiscals per a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic als municipis del Bages.

 

La segona part del matí es dedicarà, com ja és habitual, a conèixer experiències d’èxit. La primera serà sobre una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic en particulars, i anirà a càrrec d’Ivan Escalona, tècnic del departament d’Energies Renovables de Domini Ambiental i Jaume Serra, propietari de l’habitatge. Manel Romero, soci director de Sud Renovables, i Enric Calzada, president de la comunitat de Propietaris Europa, explicaran el cas de la instal·lació d’autoconsum compartit a la Comunitat Europa de Barcelona. També es podrà conèixer el cas de l’empresa Denso Barcelona de la mà de Miquel Cols, supervisor de Seguretat, Salut i Medi Ambient de l’empresa, que explicarà la seva experiència en producció i consum d’energia fotovoltaica; de la comunitat energètica del Port de Barcelona, de la mà d’Héctor Loriente, CEO de Cefiner; i d’Aigües de Manresa, que explicarà l’aposta d’aquesta empresa per l’assoliment dels objectius marcats per l’ACA dins del seu Pla d’Estalvi i Eficiència.

 

L’any passat prop d’un centenar de persones de diferents punts de Catalunya van participar al Fòrum Energia d’Ecoviure, en una jornada que va posar de manifest el gran potencial de l’energia fotovoltaica per esdevenir l’energia del futur i donar resposta als reptes del canvi climàtic.

 

Per consultar tot el programa cliqueu AQUÍ

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen