Manresa participarà en la fira de Vilanova juntament amb les ciutats de l'Eix per promocionar la gastronomia local

La fira de novembre començarà demà, divendres, i tindrà lloc durant tot el cap de setmana. Manresa hi participarà dins la iniciativa “Les Cuines de l’Eix” que juntament amb les ciutats d’Igualada, Vilanova i Vilafranca oferiran un tast gastronòmic el dissabte de 7 a 9 de la tarda.

L’Oficina de Turisme de Manresa participarà un any més a la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú que es durà a terme des de demà divendres, 7 de novembre, fins tot el cap de setmana. Manresa forma part de les denominades ciutats de l’Eix Diagonal, juntament amb Vilanova i la Geltrú, Igualada i Vilafranca del Penedès.

Aquests municipis participaran en la iniciativa “Les Cuines de l’Eix”, que és una mostra culinària de tapes elaborades per establiments de restauració de cada una de les ciutats participants. Amb aquestes menges es farà un tast gastronòmic que tindrà lloc aquest dissabte, 8 de novembre, a la Plaça de la Vila de 19h a 21h. Cada tast té un cost de 2 euros.

Els restaurants oferiran tapes utilitzant un producte representatiu del territori i acompanyades d’una degustació de vins. En el cas de Manresa, l’establiment seleccionat ha estat el Restaurant Bohemia, amb en Sergi Martínez al capdavant, que oferirà la tapa del Bages: una esponja de pa amb tomàquet, amb mató de Montserrat i tàrtar de fuet de la comarca, acompanyat d’aire de vi del Bages.

El xef Sergi Martínez va rebre el primer Premi a la Innovació del programa Cuines de Televisió de Catalunya l’any 2013 i enguany ha estat doblement guardonat en el concurs Gourmet Tapa (5è classificat en la categoria general i 1r premi en la categoria d’innovació) i semifinalista en el concurs “Cocinero del Año” del grup Caterdata.

Aquesta col·laboració entre les ciutats de l’Eix té com a objectiu donar a conèixer els productes gastronòmics de cadascun del municipis, per tal de dinamitzar la restauració i l’enoturisme de les poblacions unides per la C-15 com a complement de la seva oferta turística.

L’any 2012 s’inicia la col·laboració entre les ciutats de l’Eix

Aquest projecte es va iniciar a l’any 2012, quan els municipis que uneix l’Eix Diagonal (C-15), van decidir col•laborar per tal de dinamitzar conjuntament el turisme al territori.

Dues de les accions que es van dur a terme durant el 2013 van ser d’una banda l’edició d’una guia, amb una imatge corporativa unificada, amb informació dels quatre municipis i de l’altra la participació conjunta a cadascuna de les fires locals: l’ExpoBages a Manresa, les Fires de Maig a Vilafranca del Penedès, FiraAnoia a Igualada i la Fira de Novembre a Vilanova.