Manresa Jove se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb activitats adaptades a la Covid

Fins al 27 de novembre tindrà lloc la campanya ‘Desmarca’t de la violència envers les dones’, una iniciativa que s'impulsa des de l'Oficina Jove del Bages i el Campus Manresa a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus

imagen

Com ja és habitual, pels voltants del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, els Programes de Joventut i Universitats de l’Ajuntament de Manresa —amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Manresa— desenvolupen diverses activitats per generar espais de reflexió i crítica amb les persones joves.

 

Enguany, la campanya anomenada ‘Desmarca’t de la violència envers les dones’ ha arribat a les estones d’esbarjo de centres de secundària i a universitats de la ciutat a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus. Als instituts, els i les joves han pogut expressar la seva opinió envers les violències masclistes escrivint frases de rebuig, mentre que a les universitats s’ha realitzat una activitat de conscienciació amb l’objectiu de fer reflexionar als i les universitàries sobre les mancances de la societat actual per fer front a aquestes situacions de violència. També s’està teixint una xarxa amb valors, paraules i/o frases combatives en relació a les emocions, sentiments i pensaments que provoca la violència masclista.

 

A més, durant la setmana del 23 al 27 de novembre, es dinamitzarà informació sobre les violències masclistes a través de la xarxa social Instagram de l’Oficina Jove del Bages @manresajove_oficinajovebages, amb consells, reflexions i cançons lliures de violències.

 

A banda, des de l’Instagram del Casal de Joves la Kampana s’està difonent un qüestionari interactiu en el qual els i les joves poden respondre un seguit de preguntes amb l’objectiu que es puguin plantejar la tipologia de relacions que mantenen. Aquesta activitat està prevista entre el 23 i el 27 de novembre. Posteriorment, el dia 30 de novembre a les 17.30 h, està previst realitzar un directe amb la psicòloga del SIAD, Montse Vila, també a través de l’Instagram de la Kampana.

Documents relacionats

  • imagen