El servei municipal de repartiment a domicili tanca amb un total de 313 repartiments oferts a bars i restaurants de la ciutat

La mesura —que ha format part del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica— es va posar en marxa el passat 17 d’octubre per donar suport al sector, després que el Govern català decretés el tancament d’aquests establiments per evitar la propagació de la Covid-19.

imagen

Després que l’inici de la desescalada hagi permès la reobertura de bars i restaurants, l’Ajuntament de Manresa ha finalitzat el servei de repartiment de menjar a domicili, que es va posar en marxa el passat 17 d’octubre després que el Govern català decretés el tancament d’aquests establiments per evitar la propagació de la Covid-19. 

 

Durant aquests dies, s’han realitzat 313 repartiments, gairebé tots ells àpats. Els dies de més demanda han estat divendres i dissabtes, concentrant la majoria de comandes als vespres, amb més de dos terços del total. 

 

Amb el servei, l’Ajuntament de Manresa ha donat suport a aquests sectors, oferint-los la possibilitat d’ampliar les seves possibilitats de venda. La voluntat ha estat la d’oferir un dispositiu que facilités el repartiment per a tots aquells bars i restaurants que fins aquell moment no havien encetat la línia de negoci de preparar menjar per endur i lliurar-lo als domicilis. Posteriorment, el servei també es va oferir als centres d’estètica —també afectats pel tancament—, per tal que poguessin portar productes a la seva clientela.


El servei ha estat exclusiu per als negocis de Manresa i el lliurament s’ha fet a clients de la ciutat. Ha estat en funcionament tots els idees de la setmana, amb lliuraments tant en la franja de migdies com en la de vespre/nit, i ha estat realitzat per professionals, de tal manera que els paquets s’han recollit a bars, restaurants i estètiques i s’han fet arribar al domicili de la clientela, assegurant  totes les mesures d'higiene anti-Covid.

 

Un cop aixecades les restriccions, l’Ajuntament ha deixat d’oferir el servei. Ha constatat, però, que després de provar aquesta nova línia de negoci, hi ha establiments que s’han organitzat per tal de poder continuar oferint-la a la seva clientela. 

 

La mesura del repartiment a domicili ha format part del Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica de l'Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen