El cicle artístic Quinze Vint-i-dos exhaureix localitats

Manresa 2022 ha recuperat aquest desembre el cicle Quinze Vint-i-dos a la Sala Gòtica de Sant Andreu amb dues propostes artístiques. Per a la segona, que tindrà lloc aquest dissabte, ja no queden entrades disponibles.

 

imagen

La tercera edició del cicle Quinze Vint-i-dos, que combina teatre, dansa, circ i música i que no es va poder celebrar el mes de març a causa de la situació derivada del coronavirus, es clourà aquest dissabte 12 de desembre a les 19.30 h amb l’espectacle de creació “Pertinença”, on dialogaran la música, a través de la veu i el piano, i la dansa acrobàtica, amb la participació dels músics bagencs Berta Sala i Joel Díaz i l’artista de circ Quim Girón, barceloní i fundador de la companyia Animal Religon.

Per poder assistir al cicle i assegurar un aforament controlat, calia reservar entrada prèviament en línia, a través dels webs de Manresa 2022 o de Manresa Turisme, o bé presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa. Per al segon espectacle programat, ja no hi ha entrades disponibles. 

El cicle Quinze Vint-i-dos va néixer el 2018 amb la voluntat de dotar un dels espais principals del projecte Manresa 2022, l’Espai Manresa 1522, d’una oferta cultural i artística complementària a la seva activitat habitual. Des dels seus inicis, el cicle aprofundeix en una lectura renovada dels conceptes ignasians i, també, dels valors que acompanyen al projecte Manresa 2022, a través de la música i les arts escèniques, oferint diàlegs creatius entre artistes de diferents disciplines que ocorren per primer cop i davant del públic. La seva singularitat rau en el fet que no hi ha assaig previ entre els artistes, que interaccionen a l’instant i creen un espectacle únic i efímer al mateix temps que el públic l’està veient.

La novetat d’enguany, més enllà de les dates en què s’han realitzat, és que els espectacles no es duen a terme a l’Espai Manresa 1522, actualment en obres d’adequació i millora, sinó que es traslladen a la Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu, amb un aforament reduït al 50%, tal com estableix el darrer pla de reobertura de la Generalitat. L’organització vetlla durant els espectacles perquè es compleixin les distàncies de seguretat i les mesures sanitàries pertinents.

La primera proposta del cicle va tenir lloc el  passat  divendres 4 de desembre, amb l’espectacle “Transformació”, un diàleg creatiu entre la música del baix i la guitarra elèctrica i la interpretació teatral de textos sobre canvi, mutació i transgènere, a càrrec dels músics bagencs Ricard Cots i Sergi Padilla i dels actors manresans Mireia Cirera i Dani Ledesma. El públic que va viure l’experiència en directe va significar tres quartes parts de l’aforament de la Sala Gòtica de Sant Andreu.

El Quinze Vint-i-dos és una iniciativa artística impulsada per l’Ajuntament de Manresa i Manresa 2022, dins el seu eix Batega, i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, i compta en aquesta tercera edició amb la complicitat de la Fundació Sant Andreu Salut.

Documents relacionats

  • imagen