L'Ajuntament de Manresa homenatja Margarida Marcet Sellarès pel seu centenari

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega, van visitar ahir Margarida Marcet Sellarès al seu domicili per lliurar-li un obsequi i un ram de flors, en nom del consistori, amb motiu del seu 100è aniversari.  Margarida Marcet Sellarès és la filla de Francesc Marcet Artigas, qui fou alcalde de Manresa en dues etapes entre els anys 1932 i 1936, i esposa de Tomàs Dalmau Colom que també va fer 100 anys el juny passat.

imagen

Margarida Marcet Sellarès va rebre ahir l’homenatge de l’Ajuntament de Manresa, ciutat on va néixer el 6 de desembre de l’any 1920. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega, li van fer el lliurament d’un ram de flors i un obsequi en nom de la ciutat, així com de la Medalla centenària que atorga la Generalitat a tothom qui celebra els cent anys de vida. L’homenatge es va celebrat al seu domicili, amb la presència de la seva família. 
 

Es dona la circumstància que Margarida Marcet Sellarès és la filla de Francesc  Marcet Artigas, alcalde republicà de Manresa entre 1932 i 1936. L’homenatjada té dues filles –la Montserrat i la Maria Eugènia-, 6 néts/es i 9 besnéts/es. Està casada amb Tomàs Dalmau Colom, membre de la Lleva del Biberó, la generació que va ser cridada a files als 18 anys, per anar a lluitar al front contra l’exèrcit franquista.

Margarida Marcet  i el seu marit va regentar durant 48 anys la Sabateria Dalmau a Manresa.

 

Cal recordar com a fet excepcional que Tomàs Dalmau Colom va fer els 100 anys el juny passat. Per tant, per primer cop l’Ajuntament ha pogut homenatjar en menys de sis mesos un matrimoni centenari.

 

Documents relacionats

  • imagen